Nations league tickets. Ben jij erbij?

In september 2024 start weer een nieuwe editie van de Nations League. Uiteraard is Nederland als lid van de UEFA ook dan weer van de partij. Hoe je de wedstrijden van Oranje bij kunt wonen, lees je hier.

 

Opzet Nations League

Alle bij de UEFA aangesloten landen doen mee aan de Nations League, het toernooi dat de UEFA in 2018 introduceerde als vervanging van de brij aan oefeninterlands. Om meer spanning in het internationale voetbal te krijgen bedacht de bond een toernooi waarin met divisies en groepen wordt gewerkt. Er zijn vier divisies, Divisie A, Divisie B, Divisie C en Divisie D, waarin de landen in 2018 op basis van sterkte werden ingedeeld. Iedere divisie bestaat weer uit een aantal groepen. De hekkensluiters van de groepen in de divisies A, B en C degraderen, de groepswinnaars van B, C en D promoveren. En de vier groepswinnaars van Divisie A spelen een eindronde om uit te maken wie uiteindelijk de Nations League wint. Zie je, het lijkt moeilijk, maar dat is het eigenlijk helemaal niet! Of toch wel. Want er is nog meer. Via de Nations League zijn ook plekken te verdienen in de play-offs voor de EK- en WK-kwalificatie. Maar dat is voor een andere keer.

Hoe kom je aan tickets voor de Nations League?

De loting voor de Nations League 2024/2025 is nog niet verricht. Het toernooi wordt na het EK van 2024 gehouden. Pas na de loting is bekend tegen welke landen Nederland in de groep in Divisie A zit. Oranje werd vorig jaar groepswinnaar in een poule met België, Polen en Wales en is dus vanzelfsprekend ook komend toernooi ingedeeld in de hoogste divisie.

Officiële verkoopkanalen

Wanneer de loting bekend is zal ook meer bekend worden over de kaartverkoop. Er zijn dan een aantal manieren om aan kaarten voor wedstrijden van Oranje te komen.

De UEFA

De UEFA, de Europese voetbalbond, heeft officiële verkoopkanalen waar je tickets voor de Nations League kunt kopen. Dit omvat de officiële UEFA-website en geautoriseerde ticketverkopers. Het is altijd aan te raden om je tickets te kopen via deze betrouwbare bronnen om fraude of valse tickets te voorkomen.

De KNVB

Als officiële voetbalbond verloopt de ticketverkoop ook via de KNVB. Hiervoor moet je wel Oranje ClubCardhouders zijn. Zij kunnen per wedstrijd één ticket aanvragen voor de Oranjevakken. Toewijzing is afhankelijk van de vraag. Indien de vraag groter is dan het aanbod dan wordt er geloot op basis van puntensysteem.

Sponsoren

Sponsoren van het voetbal zullen in sommige gevallen tickets aanbieden aan klanten. Zo heeft TOTO bijvoorbeeld een aantal acties waarbij spelers meerdere tickets kunnen winnen. Check hiervoor de website.

Ticketuitwisselingsplatforms

Er zijn verschillende online platforms waar fans hun tickets voor de Nations League kunnen kopen en verkopen. Dit kan een goede optie zijn als je op zoek bent naar tickets voor specifieke wedstrijden of als de officiële verkoopkanalen zijn uitverkocht. Let echter goed op de betrouwbaarheid van het platform en koop alleen van verkopers met een goede reputatie.Sponsoren

Veelgestelde vragen over Nations League Tickets

Kan ik Nations League tickets kopen bij de stadions zelf?

Ja, sommige stadions hebben een loket waar je op de dag van de wedstrijd tickets kunt kopen, afhankelijk van de beschikbaarheid. De kans is echter niet groot.

Zijn er verschillende categorieën tickets beschikbaar voor Nations League wedstrijden?

Ja, meestal zijn er verschillende categorieën tickets beschikbaar, variërend in prijs en zitplaatslocatie (seats). Je kunt kiezen welke categorie het beste bij je budget en voorkeur past.

Hoe kan ik er zeker van zijn dat de tickets die ik koop legitiem zijn?

Om ervoor te zorgen dat je legitieme tickets koopt, is het raadzaam om alleen te kopen via officiële verkoopkanalen.

Wat moet ik meenemen naar een Nations League wedstrijd?

Het is verstandig om je ticket, identiteitsbewijs en eventuele andere benodigde documenten mee te nemen naar de wedstrijd. Daarnaast kunnen er specifieke regels gelden voor wat je wel en niet mag meenemen naar het stadion, dus het is verstandig om dit van tevoren te controleren.

Kan ik mijn Nations League tickets retourneren of doorverkopen als ik niet naar de wedstrijd kan gaan?

Dit hangt af van de voorwaarden van de ticketverkoop en de regels van het stadion. Sommige tickets kunnen niet worden geretourneerd of doorverkocht, terwijl andere mogelijkheden bieden om je ticket door te verkopen via officiële kanalen of ticketuitwisselingsplatforms.

Wat gebeurt er als een Nations League wedstrijd wordt geannuleerd of verplaatst?
In het geval van een annulering of verplaatsing van een wedstrijd, zullen de organisatoren je informeren over de volgende stappen. Dit kan het omboeken van tickets, restitutie of andere regelingen omvatten.