Grand Prix Groot-Brittannië: tweede overwinning op rij voor Verstappen?

GP Groot Britannie

Grand Prix Groot-Brittannië: tweede overwinning op rij voor Verstappen?

Het is weer tijd voor de oudste race van de Formule 1: de Grand Prix van Groot-Brittannië. Vorig jaar wist Max Verstappen voor het eerst deze klassieker te winnen. Het begin was moeizaam, maar uiteindelijk pakte hij de 43ste overwinning uit zijn loopbaan. Het is de vraag of hij nogmaals weet te winnen. De concurrentie hijgt in zijn nek, met Lando Norris voorop. Kan de Nederlandse coureur zijn huzarenstukje van vorig jaar evenaren?

Grand Prix van Groot- Brittannië
5-7 juli 2024
Silverstone Circuit
1e vrije training: 5 juli 13.30 uur
2e vrije training: 5 juli 17.00 uur
3e vrije training: 6 juli 12.30 uur
Kwalificatie: 6 juli 16.00 uur
Race: 7 juli 16.00 uur

Bekijk de Formule 1 wedstrijdkalender 2024

Quoteringen TOTO voor de race
Winst Max Verstappen > 2,51
Winst Lando Norris > 3,50
Winst Lewis Hamilton > 13,00

ZET IN & WIN!

Als twee coureurs vechten om de overwinning, gaat de derde ermee heen. Het is het verhaal van de Grote Prijs van Oostenrijk afgelopen week. Max Verstappen en Lando Norris vochten verhitte duels uit op het scherpst van de snede. Te verhit, want in de slotfase kwamen de twee kemphanen met elkaar in aanraking. Beide coureurs liepen een lekke band op. Verstappen werd nog vijfde, de Brit Norris viel uit. George Russell (Mercedes) was de lachende derde. Voor hem was het zijn tweede Formule 1-zege.

Het circuit

Silverstone Circuit is één van de meest befaamde circuits aller tijden. Sinds 1948 wordt hier de Grote Prijs van Groot-Brittannië gehouden. Het was zelfs het decor van de eerste Formule 1 race ooit in 1950. Dit maakt de Britse GP tot de oudste race van de kalender en, samen met de GP van Italië, tot de enige Grote Prijs die ieder seizoen gereden is. Het is een understatement dat deze baan een rijke geschiedenis heeft. Grote namen zoals Alain Prost, Nigel Mansell, Niki Lauda, Fernando Alonso, Sebastian Vettel en Michael Schumacher hebben hier meerdere overwinningen behaald. Recordhouder is Lewis Hamilton met maar liefst acht overwinningen.

Silverstone staat bekend als een zeer snel circuit. De baan was zelfs zo snel dat besloten werd om in de jaren 70 een aantal bochten toe te voegen. Alsnog is dit één van de minst veeleisende F1-circuits voor de remmen van de coureurs. Het 5,891 km lange circuit bevat 18

bochten en er worden 52 rondes gereden. Wie de snelste raceronde ooit heeft gereden? Max Verstappen natuurlijk, met een tijd van 1:27.097.

Herkansing voor Norris?

Tijdens het vorige seizoen wist Max Verstappen voor de eerste keer de GP van Groot-Brittannië te winnen. Ook toen was Lando Norris zijn grootste concurrent voor de overwinning, in wat een voorbode voor dit seizoen zou blijken te zijn. Vooral in de beginfase zat de coureur van McLaren de Nederlander flink dwars dankzij een uitstekende start, die Norris de eerste plaats opleverde. Gelukkig stelde Verstappen snel orde op zaken, waarna hij relatief gemakkelijk naar de winst reed.

Voorspelling TOTO

Alhoewel een overwinning voor eigen publiek tot de mogelijkheden behoort voor Lando Norris, verwachten wij dat Max Verstappen een streepje voor heeft op de rest. Vorig jaar had Max Verstappen alleen tijdens de beginfase last van de Britse coureur. Dit jaar verwachten wij een spannender duel tussen deze twee tijdens de F1 Silverstone 2024. Überhaupt lijkt Norris zich dit jaar te ontpoppen tot de grootste concurrent van Verstappen. Lewis Hamilton is een gevaarlijke outsider, voornamelijk gebaseerd op zijn acht overwinningen uit het verleden.

Speel het hele weekend

Bij TOTO begint de actie al op vrijdag! Inzetten op de Grand Prix van Groot-Brittannië is niet alleen mogelijk op de race, maar ook op alle sessies. Inclusief alle vrije trainingen!

Weersverwachting

De kans is groot dat de coureurs met regen te maken krijgen. Tijdens de trainingen op vrijdag is de kans op regen het grootst, maar ook tijdens de kwalificatie en de race wordt regen niet uitgesloten. De temperatuur ligt rond de 18 graden.


Waar kun je de GP van Spanje zien op tv?

Uiteraard kun je op Viaplay alle sessies bekijken van de Grand Prix van Groot-Brittannië. De belangrijkste: de hoofdrace. Die begint zondag om 16.00 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: ProShots

ZET IN & WIN!