Voorspelling Albanië - Spanje: maakt Spanje er een perfecte groepsfase van?

De Merkur-Spiel Arena in Düsseldorf. Lees hier de voorspelling van Engeland - Zwitserland.

Vooraf werd Spanje niet gerekend tot de absolute topfavorieten voor het EK 2024, maar van alle kanshebbers maken de Spanjaarden voorlopig wel de meeste indruk. Kroatië werd met ruime cijfers verslagen en Italië mocht van geluk spreken dat het niet ook tegen een grote nederlaag aan liep. Gaat het al geplaatste Spanje ook in de laatste wedstrijd tegen Albanië vol gas geven, of mogen de Albanezen hopen op een enorme verrassing?

Albanië - Spanje
Poule B EK 2024
24 juni 2024, 21.00 uur
Merkur-Spiel Arena, Düsseldorf

WEDTIP

Spanje wint met 0-1, 0-2 of 0-3 > 2.39

Na de ruime 3-0 zege op Kroatië wachtte Spanje een nieuwe zware beproeving tegen regerend Europees kampioen Italië. Maar van een moeilijke wedstrijd was ruim een uur geen sprake. De ploeg van Luis de la Fuente blies de Italianen omver. Dat het 0-0 stond bij rust was een klein wonder. Het regende kansen in Gelsenkirchen, maar met name Nico Williams en Alvaro Morata hadden pech in de afronding. Na rust viel de 1-0 wel, nota bene door een eigen doelpunt van de Italianen. Spanje bleef heer en meester en had het aan zichzelf te danken dat Italië in de slotfase nog aanspraak dacht te maken op een gelijkspel. Het zou meer dan onverdiend zijn geweest.

TOTO-Oranje-EKCamping-Winactie-300x600

Na Duitsland verzekerde Spanje zich door de zege op Italië als tweede land van de achtste finales. La Roja verzekerde zich ook meteen van groepswinst, waardoor het in de tweede ronde een van de vier beste nummers drie treft. Voor veel landen een doemscenario: geen land dat nu tegen Spanje wil spelen. Albanië vormt daarop misschien wel een uitzondering. De ploeg van bondscoach Sylvinho maakt een uitstekende indruk dit EK. In de nipte nederlaag tegen Italië had Albanië kansen op meer en tegen Kroatië werd de strijdlust van de Albanezen wel beloond met een punt. Klaus Gjasula leek de schlemiel van Albanië te worden door Kroatië met een eigen doelpunt op een 2-1 voorsprong te zetten, maar diep in blessuretijd maakte de middenvelder de verdiende gelijkmaker.

Voorspelling TOTO

En dus maken de Albanezen nog altijd kans de poule des doods te overleven. Daarvoor moet er wel een stunt van formaat worden neergezet. Als Spanje maandagavond net zo speelt als eerder tegen Kroatië en Italië, dan geven wel Albanië geen enkele kans. Maar met groepswinst al op zak kan het zomaar zijn dat De la Fuente enkele bepalende spelers rust geeft en de spelers zelf ook nét een tandje minder scherp zijn. Maar zelfs dan zou dit Spanje van Albanië moeten kunnen winnen. Tegen Kroatië en Italië hielden de Spanjaarden de nul. Sluit de titelkandidaat de groepsfase af met negen punten en geen tegengoal? Bij een reguliere overwinning van Spanje verdubbel je jouw inleg ruim!

WEDTIP

Waar kun je Albanië - Spanje zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2024 zijn te zien bij de NOS. De wedstrijd in Groep B tussen Albanië en Spanje begint maandagavond 24 juni om 21.00 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.