Voorspelling Atalanta - Olympique Marseille: Europese finale lonkt voor Nederlands kwartet!

Atalanta

Voorspelling Atalanta - Olympique Marseille: Europese finale lonkt voor Nederlands kwartet!

Na het 1-1 gelijke spel in de heenwedstrijd van de halve finale van de Europa League in Marseille kan Atalanta het karwei in eigen stadion afmaken. De eerste Europese finale voor de club van Teun Koopmeiners, Marten de Roon, Hans Hateboer en Mitchell Bakker lonkt!

Atalanta - Olympique Marseille
Europa League
9 mei, 21.00 uur
Stadio Atleti Azzurri d'Italia, Bergamo (Ita)

Dat Atalanta de halve finales bereikte hadden maar weinigen verwacht. In de kwartfinales werden de Italianen gekoppeld aan de grote favoriet Liverpool. Maar in de heenwedstrijd op Anfield Road zorgde Atalanta voor een enorme stunt, door met maar liefst 0-3 te winnen. In de return kwamen de halve finales ondanks een vroege goal van Mo Salah niet meer in gevaar.

En zo bereikte Atalanta voor de tweede keer in de historie de halve finales van een Europees toernooi. De eerste keer was in 1988 in het toernooi om de toenmalige Europa Cup II, toen het werd uitgeschakeld door KV Mechelen dat later de finale van Ajax zou winnen. Atalanta verdween na 1991 van het Europese toneel om er pas in 2017 weer terug te keren. In 2020 beleefde La Dea het voorlopige hoogtepunt. Bij het debuut in de Champions League schopte Atalanta het tot de kwartfinales en was het tegen PSG een paar minuten verwijderd van de halve finales.

Een nieuw hoogtepunt is aanstaande. Na de stunt tegen Liverpool keerden de Italianen met een 1-1 gelijkspel terug uit Marseille en ligt de eerste Europese finale uit de historie voor het grijpen. En dus lonkt Europees succes voor het Nederlandse kwartet van Atalanta. Dat zal voor de een meer als eigen succes voelen als de ander. Waar Koopmeiners en De Roon basisspelers zijn moeten Hateboer en Bakker het veelal doen met korte invalbeurten.

Voorspelling TOTO

Vooral Koopmeiners beleeft een uitstekend seizoen. De middenvelder maakte afgelopen weekend uit bij Salernitana alweer zijn twaalfde competitietreffer van het seizoen. Koopmeiners evenaarde daarmee Ruud Gullit, die in 1995 de laatste Nederlander was die minstens 12 keer scoorde in de Serie A. Ook in Marseille was de oud-speler van AZ belangrijk voor zijn ploeg. Hij leverde de assist bij de treffer van Gianluca Scamacca, die in het verleden bij PSV en PEC Zwolle speelde. Is Koopmeiners ook in de return tegen Olympique weer rechtstreeks betrokken bij een doelpunt? Je verdubbelt er ruim je inleg mee!

WEDTIP
Koopmeiners scoort OF geeft assist > 2.35

Waar kun je Atalanta - Olympique Marseille zien op tv?

De return in de halve finales van de Europa League tussen Atalanta en Olympique Marseille wordt donderdagavond om 21.00 uur uitgezonden op Veronica.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?