Voorspelling België - Roemenië: Rode Duivels móeten winnen!

Het RheinEnergie Stadion in Keulen, thuishaven van 1. FC Köln. Lees nu de voorspelling van België tegen Roemenië.

Voorspelling België - Roemenië: Rode Duivels móeten winnen!

De Rode Duivels kenden een valse start van het EK 2024. Van Slowakije werd verrassend met 1-0 verloren. In Keulen, op nog geen anderhalf uur rijden van de Belgische grens, speelt België zaterdag zijn tweede groepswedstrijd. Tegenstander is Roemenië, dat juist verrassend goed aan het toernooi begon. De Belgen kunnen zich geen nieuwe misstap veroorloven!

België - Roemenië
Poule E EK 2024
22 juni 2024, 21.00 uur
RheinEnergieStadion, Keulen

Vooraf werd schamper gedaan over de poule van België. Met Oekraïne, Roemenië en Slowakije hadden onze zuiderburen bepaald niet te klagen gehad bij de loting. Alleen Oekraïne werd gezien als mogelijke serieuze tegenstander, met Slowakije en Roemenië mocht België toch geen problemen hebben. En zie nu, na de eerste twee wedstrijden. Roemenië gaat na een 3-0 zege op Oekraïne aan de leiding, gevolgd door de Slowaken die België met 1-0 versloegen.

Het openingsduel liep voor de Belgen uit op een enorme deceptie. Niet dat de ploeg van Domenico Tedesco slecht speelde. De bondscoach leed in zijn zestiende wedstrijd op de bank bij België pas zijn eerste nederlaag en kon zijn ploeg alleen verwijten dat het niet scoorde. Of geldige doelpunten maakte, beter gezegd. Want België scoorde wel degelijk. Twee keer zelfs, twee keer via Romelu Lukaku. Maar de topschutter stond bij de eerste afgekeurde goal net buitenspel en bij de tweede bleek Loïs Openda in de voorbereiding hand te hebben gemaakt.

TOTO-Oranje-EKCamping-Winactie-300x600

En dus liep België zich stuk op de Slowaakse muur, nadat Ivan Schranz in de openingsfase een cadeautje van Jeremy Doku dankbaar had uitgepakt. De aanvaller van Manchester City dacht op de eigen achterlijn te lichtzinnig en verdedigde door het midden uit. Schranz was er als de kippen bij om de 1-0 binnen te schieten. De nederlaag kwam hard aan bij de Rode Duivels, maar te wanhopen hoeven Tedesco en zijn spelers nog lang niet. Zogezegd was de overwinning van Roemenië op Oekraïne juist goed nieuws. Wint België zaterdag van de Roemenen dan heeft het het bereiken van de achtste finales weer helemaal in eigen hand.

Voorspelling TOTO

Na de resultaten uit de eerste twee wedstrijden is het niet ineens zo dat de Roemenen favoriet zijn tegen België. Roemenië kwam weliswaar veel beter voor de dag dan verwacht, maar België gaat niet opnieuw zó'n wedstrijd spelen en niet scoren. We verwachten dat de Belgen orde op zaken zullen stellen en een ruime overwinning zullen boeken.

WEDTIP

België wint met handicap -2.0 > 3.95

Waar kun je België - Romenië zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2024 zijn te zien bij de NOS. De wedstrijd in Groep E tussen België en Roemenië begint zaterdagavond 22 juni om 21.00 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?