Voorspelling België - Slowakije: starten de Rode Duivels met een ruime overwinning?

Voorspelling België - Slowakije

Voorspelling België - Slowakije: starten de Rode Duivels met een ruime overwinning?

Onze zuiderburen komen een dag na de eerste wedstrijd van Oranje in actie. Maandagavond is in Frankfurt Slowakije de eerste tegenstander voor België. Als nummer drie van de FIFA-ranking mogen we de Belgen nog altijd als een kanshebber op de Europese titel zien!

België - Slowakije
Poule E EK 2024
17 juni 2024, 18.00 uur
Deutsche Bank Park, Frankfurt

Maar een échte favoriet voor het winnen van het EK 2024? Nee, dat is België niet. Wel kunnen we de ploeg van DominicoTedesco alvast met potlood intekenen in de knock-outfase van het toernooi. Met Oekraïne, Roemenië en Slowakije als tegenstanders in Poule E had België bepaald niet te klagen bij de loting. Het moet gek lopen willen de Rode Duivels sneuvelen in de groepsfase. Maar moet gezegd: ook op het WK van 2022 zat België niet in de zwaarste groep - Kroatië, Marokko en Canada - en toch redden de Belgen het niet. Al zouden later in het toernooi nog enkele andere toplanden over het zo verrassend sterke Marokko struikelen.

De vroege exit in Qatar betekende ook een symbolisch einde van de gouden generatie. Ja, in Duitsland zijn onder andere Kevin De Bruyne, Jan Vertonghen, Romelu Lukaku en de teruggekeerde Axel Witsel van de partij, maar het grootste gedeelte van de ploeg die in 2018 bijna de WK-finale haalde is met pensioen. Ook de bondscoach is weg. Na het teleurstellende toernooi in 2022 maakte Ricardo Martinez ruimte voor Tedesco.

De Italiaan liet na zijn aanstelling zien dat er leven is na de meest talentvolle generatie Belgische voetballers ooit. Tedesco bleef zijn eerste elf interlands ongeslagen, met een overwinning bij Duitsland en een gelijkspel op Wembley tegen Engeland als meest aansprekende resultaten. Daarbij schuwde Tedesco de confrontatie niet. Keeper Thibaut Courtois, over het algemeen gezien als een van de beste keepers ter wereld, gaat niet mee naar het EK. De keeper van Real Madrid leeft in onmin met de bondscoach en is niet geselecteerd.

Voorspelling TOTO

Met onder andere Amadou Onana (Everton), Jeremy Doku (Manchester City) Loïs Openda (RB Leipzig) en PSV'er Johan Bakayoko heeft Tedesco naast de oudgedienden de beschikking over aardig wat talent. Maar de vraag is natuurlijk of die oudgedienden het nog kunnen. Is een selectie met Vertonghen en Witsel nog wel wereldtop? Met Slowakije moet deze ploeg in ieder geval geen problemen hebben. Op papier is de ploeg van Francesco Calzona de zwakste broeder in deze toch al niet zo sterke groep. We verwachten een ruime zege voor de Belgen en kijken daarom naar Lukaku. De spits van AS Roma werd al topscorer van de kwalificatiereeks en is ook kandidaat voor de titel in Duitsland. Trapt Lukaku af met een brace? Twee treffers van de Belgische topscorer aller tijden levert je ruim zes keer je inleg op.

WEDTIP
Romelu Lukaku scoort twee keer of meer > 6.25

Waar kun je België - Slowakije zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2024 zijn te zien bij de NOS. De wedstrijd in Groep E tussen België en Slowakije begint maandagavond 17 juni om 18.00 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?