Voorspelling Borussia Dortmund - Real Madrid: de 15e titel lonkt voor de Koninklijke!

De finale van de Champions League gaat op Wembley tussen Real Madrid en Borussia Dortmund

Voorspelling Borussia Dortmund - Real Madrid: de 15e titel lonkt voor de Koninklijke!

Het Europese clubseizoen komt zaterdagavond ten einde met de finale van de Champions League. Op Wembley gaat de verrassende finalist Borussia Dortmund op voor zijn tweede titel, voor Real Madrid wacht een mogelijke vijftiende (!) titel. Kunnen de Duitsers voor de ultieme stunt zorgen, of maakt De Koninklijke zijn favorietenrol waar?

Borussia Dortmund - Real Madrid
Finale Champions League
1 juni, 21.00 uur
Wembley, Londen (Eng)

Toen PSV na de groepsfase bij de loting voor de achtste finales aan Borussia Dortmund werd gekoppeld klonken er positieve geluiden uit Eindhoven. Met de ploeg van oud-PSV'er Donyell Malen trof PSV bepaald niet de zwaarste tegenstander en lagen er zeker kansen op het bereiken de kwartfinales, zo klonk het. En met onder andere Bayern München, Manchester City en Real Madrid als andere potentiële tegenstanders én gezien de kracht van PSV op dat moment waren het geen gekke redeneringen. En zie nu. PSV legde het nipt af tegen Dortmund, dat daarna Arsenal op de knieën kreeg en via PSG zelfs doordrong tot de finale. In Eindhoven zullen ze deze dagen nog wel eens terugdenken aan het minimale verschil in de wedstrijden tegen de latere finalist.

Real Madrid maakte ook dit toernooi zijn status als koningen van de Champions League weer waar. De Spaanse grootmacht kan hallucinante cijfers overleggen in het belangrijkste Europese toernooi. Met veertien titels is Real met grote afstand recordhouder. AC Milan volgt op de tweede plaats met zeven eindzeges. Maar de prestaties in de laatste vijftien jaar zeggen misschien nog wel meer. Sinds het seizoen 2010/2011 werden de Madrilenen maar twee keer vóór de halve finales uitgeschakeld. Met recht dus de koningen van de Champions League.

De weg naar de finale was er eentje vol lastige hordes voor Real. In de kwartfinales rekende de ploeg van Carlo Ancelotti na strafschoppen af met Manchester City, in de halve finales was er weer eens zo'n typische Real Madrid ontsnapping. Bayern München leidde na de 2-2 in Duitsland in de return in Bernabeu na 88 minuten nog met 0-1, maar in de eerste minuut van de blessuretijd was de stand 2-1. Invaller Joselu schoot de Koninklijke met twee treffers naar de finale. Ook bij Borussia tegen PSG was het spannend. De Duitsers wonnen uiteindelijk twee keer met 1-0. Dat PSG uiteindelijk geen enkel doelpunt maakte mocht een wonder heten. In de return alleen al raakten de Fransen vier keer paal of lat.

En dus bereikte Dortmund een beetje tot de eigen verbazing de finale van de Champions League. En wie in de finale staat, kan het toernooi ook winnen. Maar het verschil tussen Real en Borussia is erg groot. Neem alleen al Jude Bellingham. Voor de Britse middenvelder wordt het een bijzondere wedstrijd. Afgelopen zomer maakte Bellingham voor 120 miljoen euro de overstap van Borussia naar Real. En dan is er nog Toni Kroos. De Champions League-finale wordt de laatste wedstrijd in clubverband voor de Duitser. Kroos kan afscheid nemen met zijn zesde (!) Champions League-titel.

Voorspelling TOTO

Alles wijst op een overwinning van Real. Want ook als het om Champions League-finales gaat heeft de Koninklijke bijzondere statistieken te overleggen. Maar drie keer verloor Real ooit een eindstrijd; de laatste acht finales werden allemaal gewonnen. Nog een bijzondere statistiek: de laatste vier Champions League-finales eindigden allemaal in 1-0. Gebeurt dat zaterdag weer in het voordeel van Real? Er staat een lekkere quotering van 7.00 tegenover. Maar dat is niet onze wedtip. Wij verwachten een zege voor Real Madrid met een treffer van Vinicius. Je pakt er ruim drie keer je inleg mee!

WEDTIP
Vinicius Jr. scoort en wint > 3.10

Waar kun je Borussia Dortmund - Real Madrid zien op tv?

De finale van de Champions League tussen Borussia Dorrmund en Real Madrid wordt zaterdagavond om 21.00 uur uitgezonden op RTL7

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?