Voorspelling Denemarken-Servië: beide ploegen móeten winnen!

De Allianz Arena in München. Lees onze voorspelling voor Spanje - Frankrijk.

Het ene gelijke spel is het andere niet. Daar weten ze in Denemarken inmiddels alles van. Was de 1-1 tegen Slovenië in de eerste wedstrijd nog teleurstellend, in de 1-1 tegen Engeland kwamen de Denen een stuk beter voor de dag. Tegen Servië wacht nu een echte alles-of-niets wedstrijd. Beide ploegen moeten winnen om de hoop op een succesvol EK 2024 levend te houden.

Denemarken - Servië
Poule C EK 2024
25 juni 2024, 21.00 uur
Allianz Arena, München

WEDTIP

Halftime/fulltime Denemarken/gelijkspel > 14.50

Dat derde worden in de poule niet per se slecht hoeft te zijn hoef je de Denen niet uit te leggen. Op het EK van 2020 leek uitschakeling voor Denemarken na twee wedstrijden nabij. De ploeg van trainer Kasper Hjulmand beleefde een gitzwarte start van het toernooi toen Christian Eriksen in de eerste wedstrijd tegen Finland op het veld gereanimeerd moest worden. De aangeslagen Denen verloren, deden dat ook tegen België en het EK 2020 leek een toernooi te gaan worden om heel snel te vergeten.

Maar tegen Rusland richtte Denemarken zich in de laatste wedstrijd op. Een ruime 4-1 overwinning bleek genoeg voor een plekje bij de vier beste nummers drie en alsnog werden de achtste finales bereikt. En toen begon het te lopen bij de Denen, die ook nog eens niet te klagen hadden over de loting. Na overwinningen op Wales (4-0) en Tsjechië (2-1) stond het land dat de koffers na twee wedstrijden al bijna had gepakt in de halve finales. En tot diep in de verlening tegen Engeland was de finale zelfs heel dichtbij. Harry Kane maakte aan die droom in de 117e minuut een einde.

TOTO-Oranje-EKCamping-Winactie-300x600

Nee, als een van de beste nummers drie instromen in de achtste finales hoeft geen probleem te zijn. Het zou Denemarken opnieuw kunnen overkomen. Bij een gelijkspel tegen Servië zouden de drie punten van de Denen zomaar eens genoeg kunnen zijn voor een plek bij de laatste zestien. En zelfs nog om tweede te worden. Verliest Slovenië van Engeland, dan zijn de Engelsen groepswinnaar en wordt Denemarken met drie punten tweede. Wint Denemarken van Servië, dan is het zeker van een plek bij de eerste twee. Afhankelijk van het resultaat bij Engeland tegen Slovenië worden de Denen dan groepswinnaar of tweede.

Tegen Slovenië lieten de Denen dure punten liggen, ondanks dat ze vrijwel de gehele wedstrijd beter waren geweest. En ook tegen Engeland mocht Denemarken aanspraak maken op meer. Met twee gelijke spelen deden de mannen van Hjulmand zich dus tekort in de eerste duels en nu wacht een soort eerste knock-out wedstrijd als laatste groepswedstrijd. Tegenstander Servië stond na 94 minuten spelen tegen Slovenië op de rand van de afgrond. Na de 1-0 nederlaag tegen Engeland in het eerste duel dreigde opnieuw een verliespartij, maar in de vijfde minuut van de blessuretijd redde Luka Jovic zijn ploeg. Met één punt heeft Servië nog alles om voor te spelen: bij een overwinning op Denemarken worden de Serviërs minstens derde met vier punten en is de achtste finale binnen.

Voorspelling TOTO

Op basis van de eerste wedstrijden heeft Denemarken natuurlijk de beste papieren voor de overwinning. Het spel van de Denen bood genoeg redenen voor optimisme, alleen vielen de resultaten tegen. De Denen hebben het zich onnodig moeilijk gemaakt met een onvoorspelbare alles-of-niets wedstrijd tot gevolg. Op een toernooi waarbij drama op iedere hoek lijkt te liggen belooft het allemaal weinig goeds voor de Denen. Daarom deze wedtip. Leidt Denemarken bij rust en is het na negentig minuten gelijk? Er staat een heerlijke quotering van 14.50 tegenover!

WEDTIP

Waar kun je Denemarken - Servië zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2024 zijn te zien bij de NOS. De wedstrijd in Groep C tussen Denemarken en Servië begint dinsdagavond 25 juni om 21.00 uur en is te zien op NPO 3.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.