Voorspelling Duitsland - Denemarken: maken de Denen het ook het gastland moeilijk?

Het Signal Iduna Park in Dortmund, in de volksmond nog altijd het Westfalenstadion. Lees hier de voorspelling Frankrijk-Polen

Voorspelling Duitsland - Denemarken: maken de Denen het ook het gastland moeilijk?

Duitsland overwon in de eerste groepswedstrijd de scepsis bij de eigen supporters, maar overtuigde in de tweede en derde wedstrijd steeds een beetje minder. In de achtste finale wacht nu Denemarken, dat zichzelf na een bizarre avond alsnog als tweede in Groep C terugvond. Houdt het gastland de droom op een succesvol EK in eigen land levend?

Duitsland - Denemarken
Achtste finale EK 2024
29 juni 2024, 21.00 uur
Signal Iduna Park, Dortmund

WEDTIP
Gelijkspel in de eerste 10 minuten, na de eerste helft en na 90 minuten > 5.00

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat Duitsland met een klinkende 5-1 overwinning op Schotland het EK 2024 opende. Vergeten was de dramatische periode in aanloop naar het toernooi in eigen land. Na het ook al teleurstellende WK van 2022 speelde Die Mannschaft in 2023 elf oefenduels waarvan het er maar drie wist te winnen. Oostenrijk, Turkije, Japan, Colombia, Polen en België, allemaal versloegen ze Duitsland op weg naar het Europees kampioenschap. Het kostte bondscoach Hansi Flick zijn baan. Onder opvolger Julian Nagelsmann ging het uiteindelijk beter, met de overwinningen op Frankrijk en Nederland in de interlandperiode van maart dit jaar als eerste bewijs dat de ploeg in de lift zat. Maar na de moeizame overwinning op Griekenland en het gelijke spel tegen Oekraïne vlak voor het toernooi werden de verwachtingen bij de Duitse supporters toch weer getemperd. Des te groter was de ontlading na het optreden tegen Schotland. Duitsland wervelde bij tijd en wijlen, en de hoop in eigen land op een mooie zomer nam een vlucht.

In de tweede wedstrijd tegen Hongarije kwam Duitsland wat minder voor de dag, al kwam de ploeg van Nagelsmann geen moment in de problemen. Opnieuw was Jamal Musiala de uitblinker bij de Duitsers. De jonge middenvelder van Bayern München maakte in zijn geboortestad Stuttgart de openingstreffer, Ilkay Gündogan verzorgde het tweede Duitse doelpunt in de met 2-0 gewonnen wedstrijd. Met zes punten verzekerde het gastland zich als eerste van een plek in de achtste finales. Tegen Zwitserland kon de groepswinst worden veiliggesteld. Dat ging niet zomaar. De Zwitsers kwamen in de eerste helft op voorsprong en hielden tot de blessuretijd stand. Invaller Niclas Füllkrug tekende in de 92e minuut alsnog voor de gelijkmaker, en bezorgde zijn land daarmee alsnog de eerste plaats in de groep.

Bizarre ontknoping

De ontknoping in de poule van Denemarken was een bijzondere. Op de laatste speeldag werd het bij Engeland-Slovenië en bij Denemarken-Servië 0-0. Dat betekende dat Denemarken en Slovenië exact gelijk eindigden in de groep. Punten, onderling resultaat en doelsaldo waren gelijk. In eerste instantie leken ook het aantal gele kaarten voor beide ploegen gelijk, waardoor Denemarken op basis van een betere kwalificatiereeks - toevallig óók met Slovenië in de groep - als tweede in de poule werd gekwalificeerd. Later maakte de UEFA bekend dat Denemarken tweede werd omdat bij Slovenië ook de assistent-trainer een gele kaart had gekregen, en de Slovenen zo één gele kaart meer dan de Denen hadden gekregen.

Voorspelling TOTO

En dus wacht nu een confrontatie met het gastland. Voor de Duitsers weer een nieuwe test. Tegen Schotland en Hongarije speelde Duitsland goed, tegen het sterkere Zwitserland kwam de Mannschaft toch wat minder voor de dag. Dat zullen ook de Denen gezien hebben. De ploeg van Kasper Hjulmand speelde zijn beste wedstrijd tegen Engeland en wij verwachten dat ze het ook Duitsland moeilijk kunnen maken. De kans dat de verschillen zoals bij de iedere wedstrijd van de Denen weer klein is groot. Vandaar deze wedtip. Je pakt er vijf keer je inleg mee!

WEDTIP
Gelijkspel in de eerste 10 minuten, na de eerste helft en na 90 minuten > 5.00

Waar kun je Duitsland - Denemarken zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2024 zijn te zien bij de NOS. De wedstrijd in de achtste finales tussen Duitsland en Denemarken begint zaterdagavond 29 juni om 21.00 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?