Voorspelling Duitsland - Hongarije: geven Duitsers droomstart een goed gevolg?

De MHPArena, thuishaven van VfB Stuttgart. Lees hier de voorspelling van Spanje - Duitsland.

Voorspelling Duitsland - Hongarije: geven Duitsers droomstart een goed gevolg?

Duitsland begon met een wervelende show aan het Europees kampioenschap in eigen land. Tegen Schotland deed de ploeg van Julian Nagelsmann aan klantenbinding door met 5-1 te winnen. Volgende tegenstander is Hongarije, dat in de recente historie drie keer tegenstander van de Duitsers was en geen van die wedstrijden verloor. Krijgt het gastland opnieuw een zware kluif aan de Hongaren?

Duitsland - Hongarije
Poule A EK 2024
19 juni 2024, 18.00 uur
MHP Arena, Stuttgart

WEDTIP
Kai Havertz scoort, wint en beide teams scoren > 5.00

De aanloop van Duitsland naar het toernooi in eigen land verliep uiterst moeizaam. De slechte resultaten - na het ook al geflopte WK 2022 won Duitsland maar één van de zes oefenwedstrijden - kostte bondscoach Hansi Flick in september 2023, negen maanden voor de start van het EK, zijn kop. Onder opvolger Julian Nagelsmann ging het in eerste instantie niet veel beter, maar in maart liet Die Mannschaft ineens een heel ander gezicht zien. In Lyon werd van Frankrijk gewonnen en een paar dagen later was er ook winst tegen Nederland. De 0-0 tegen Oekraïne en de nipte 2-1 zege op Griekenland in de afsluitende oefenduels zorgden er vervolgens voor dat de Duitse voetbalfans alsnog met enige argwaan naar de openingswedstrijd uitkeken.

TOTO-Oranje-EKCamping-Winactie-300x600

Dat bleek nergens voor nodig. Duitsland was véél sterker dan Schotland en imponeerde bij vlagen, al moet ook gezegd dat de Schotten niet thuis gaven. Niettemin beleefden de Duitsers een droomstart die de ploeg ongetwijfeld een boost aan vertrouwen heeft opgeleverd. Tegen Hongarije moet die droomstart een goed vervolg krijgen. De ploeg van Marco Rossi legde het in de eerste wedstrijd af tegen Zwitserland. In de eerste helft kregen de Hongaren geen voet aan de grond tegen de Zwitsers, die bij rust met 2-0 leidden. Barnabas Varga maakte met nog z'n 25 minuten spelen de aansluitingstreffer, maar verder kwam Hongarije niet. In blessuretijd besliste Zwitserland de wedstrijd.

Een behoorlijke domper voor de Hongaren, die vooraf samen met Zwitserland gezien werden als de grootste kanshebbers op de tweede plaats achter Duitsland. Die tweede plek is nu ver weg. Alleen bij een goed resultaat tegen het gastland lonken de achtste finales nog nadrukkelijk, al bestaat er ook nog de mogelijkheid dat Hongarije met drie punten (bij winst op Schotland) nog tot de beste nummers drie kunnen komen. Maar dat is voor later. Gelet op de vorm die Duitsland in de openingswedstrijd liet zien lijken de Hongaren een goed resultaat wel te kunnen vergeten. Maar kijken we naar de laatste onderlinge ontmoetingen, dan zien we dat de Duitsers het nooit makkelijk hebben tegen Hongarije. Op het vorige EK werd het 2-2, in de Nations League van 2022 werd het 1-1 in Boedapest en zorgden de Hongaren in Leipzig voor een grote stunt door met 0-1 te winnen.

Voorspelling TOTO

Hongarije betitelen als een angstgegner voor Duitsland gaat wellicht wat te ver, maar beide bondscoaches zullen de resultaten uit het verleden ongetwijfeld aanhalen in hun besprekingen. Nagelsmann om zijn ploeg te behoeden voor onderschatting, Rossi om zijn ploeg voor te houden dat ze niet kansloos zijn. Een herhaling van de openingswedstrijd met vijf doelpunten voor de Duitsers zien we in ieder geval niet zo snel gebeuren. Dat het gastland wint wel, dat beide teams scoren ook en een doelpunt voor Kai Havertz, die tegen Schotland een penalty benutte, ook. Gecombineerd levert dit vijf keer je inleg op!

WEDTIP
Kai Havertz scoort, wint en beide teams scoren > 5.00

Waar kun je Duitsland - Hongarije zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2024 zijn te zien bij de NOS. De wedstrijd in Groep A tussen Duitsland en Hongarije begint woensdagavond 19 juni om 18.00 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?