Voorspelling Engeland - Slovenië: maakt Engeland favorietenrol nu wel waar?

Het RheinEnergie Stadion in Keulen, thuishaven van 1. FC Köln. Lees nu de voorspelling van Engeland-Slovenië.

Het is nog niet het EK van Engeland. Op de moeizame zege op Servië volgde een teleurstellend gelijkspel tegen Denemarken. Daarmee zijn de Engelsen wel zo goed als verzekerd van een plek bij de laatste zestien, maar van het waarmaken van de favorietenrol is voorlopig geen sprake. Richt de ploeg van Gareth Southgate zich in de laatste groepswedstrijd tegen Slovenië op?

Engeland - Slovenië
Poule C EK 2024
25 juni 2024, 21.00 uur
RheinEnergieStadion, Keulen

WEDTIP

Harry Kane scoort en wint > 2.20

Voor het toernooi werd Engeland door velen als de gedroomde winnaar van het EK 2024 gezien. Vooral aan de bal beschikt Southgate over een aantal exceptionele spelers. Wat te denken van Jude Bellingham van Real Madrid, de nieuwe superster van het Engelse voetbal. Of Phil Foden, de middenvelder van Manchester City die werd verkozen tot beste speler van de Premier League. En natuurlijk Harry Kane, de doelpuntenmachine die in zijn eerste seizoen bij Bayer München 44 keer scoorde in 45 officiële wedstrijden. Maar het komt er niet uit bij de Three Lions. Engeland speelt traag, voorspelbaar en lijkt in niets nog op een titelkandidaat.

TOTO-Oranje-EKCamping-Winactie-300x600

Tegen Denemarken kwamen de Engelsen nog wel op een 1-0 voorsprong, in een openingsfase die nog redelijk was. Kane kon van dichtbij binnentikken, maar de treffer werkte alles behalve bevrijdend. In plaats van door te drukken stapte Engeland achteruit en kreeg via een geweldige pegel van Morten Hjulmand nog voor rust de gelijkmaker om de oren. In de tweede helft kregen de Engelsen wel kansen op een nieuwe voorsprong - Bukayo Saka raakte de paal - maar een overwinning zat er eigenlijk nooit in. Het aanvallend zo geroemde Engeland stelde net als tegen Servië teleur en hoewel de achtste finales dus wel gehaald zullen worden belooft het weinig goeds voor de rest van het toernooi.

Slovenië vecht tegen Engeland voor zijn laatste kans. Na het gelijke spel tegen Denemarken volgde ook tegen Servië een puntendeling. Waar de stemming na de wedstrijd tegen de Denen nog opperbest was zal die na het tweede duel toch een stuk minder zijn geweest bij de Slovenen. De winst leek al binnen toen in de vijfde minuut van de blessuretijd Luka Jovic Servië alsnog naast Slovenië zette. Geen vier punten voor de ploeg van Matjaz Kek, geen zo goed als zekere plaats in de achtste finales, maar een loodzware opdracht om tegen Engeland alsnog een plek bij die laatste zestien te veroveren.

Voorspelling TOTO

Op papier is Engeland natuurlijk de grote favoriet voor de zege. Maar erg onder de indruk zal Kek niet zijn geraakt tijdens zijn analyse van de wedstrijden van de komende tegenstander. De individuele kwaliteiten staan uiteraard buiten kijf, maar als geheel oogde Engeland in de eerste twee wedstrijden onsamenhangend. Is er tegen Slovenië geen verbetering, dan voorspellen we een vervelende avond voor de Engelse supporters. Maar met zoveel kwaliteit móet het er toch een keer uit komen. We gaan daarom gewoon voor een zege voor Engeland met opnieuw een doelpunt van de topscorer.

WEDTIP

Waar kun je Engeland - Slovenië zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2024 zijn te zien bij de NOS. De wedstrijd in Groep C tussen Engeland en Slovenië begint dinsdagavond 25 juni om 21.00 uur en is te zien op NPO 1.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.