Voorspelling Engeland - Slowakije: Gaat Engeland er met de winst vandoor?

De Veltins-Arena in Gelsenkirchen, stadion tijdens het EK 2024. Lees hier onze voorspelling voor Georgië tegen Portugal

Voorspelling Engeland - Slowakije: Gaat Engeland er met de winst vandoor?

Engeland wist als verliezend finalist op het voorgaande EK nog zeker niet te overtuigen in Duitsland. Ondanks drie zwakke optredens gingen The Three Lions met 5 punten wel gewoon door naar de achtste finales als groepswinnaar in poule C. Daar treffen de Engelsen als favoriet met Slowakije de nummer 3 van groep E, waar het tot de slotseconden spannend bleef en alle vier de ploegen op 4 punten eindigden. Met dank aan een beter doelsaldo lieten de Slowaken uiteindelijk Oekraïne achter zich en gingen ze als een van de beste nummers drie toch een ronde door.

Engeland – Slowakije
Achtste finale EK 2024
30 juni 2024, 18.00 uur
Veltins-Arena, Gelsenkirchen

WEDTIP
Winst Engeland > 1,40

Slowakije opende het toernooi met een daverende verrassing door meteen België met 0-1 te verslaan. Na een vroege goal van Ivan Schranz werden De Rode Duivels nog vele malen gevaarlijk en werden er meerdere goals van hen afgekeurd. Uiteindelijk wisten onze zuiderburen echter niet langszij te komen. Omdat de tweede groepswedstrijd tegen Oekraïne door Slowakije met 1-2 werd verloren en België won van Roemenië, was de spanning om te snijden in de laatste wedstrijd. Alle drie de landen in groep E begonnen immers aan de laatste groepswedstrijd met 3 punten.

De Slowaken wisten dat ze zelf niet mochten verliezen, ongeacht wat er in de wedstrijd tussen België en Oekraïne zou gebeuren. Beide hadden namelijk voor aanvang van de laatste groepswedstrijd een beter doelsaldo dan Slowakije, maar dat van Oekraïne was slechter. 

Door met 4 punten als derde te eindigen zou de volgende ronde behaald worden. Omdat er twee keer gelijk werd gespeeld tijdens beide wedstrijden in de laatste ronde was dit precies wat er gebeurde. Slowakije kwam na 24 minuten zelfs nog op een 1-0 voorsprong via Ondrej Duda, maar Roemenië wist in de 37e minuut weer langszij te komen dankzij een benutte penalty van ex-Ajacied Răzvan Marin. Deze werd overigens veroorzaakt door Dávid Hancko, de centrale verdediger van Feyenoord.      

Harde kritiek op het Engels elftal

De Engelsen mogen dan als groepswinnaar zijn geëindigd in poule C, in eigen land is de kritiek niet mals. Oud spelers van het nationale elftal zoals Gary Lineker en Alan Shearer hadden harde woorden over voor het spel van de ploeg. Hier reageerden aanvoerder Harry Kane en bondscoach Gareth Southgate weer op. Beiden gaven aan weinig van de kritiek te begrijpen, terwijl Kane zelfs een ander gevoelig punt aanhaalde. Dit deed de spits van Bayern München door te zeggen dat deze analisten zouden moeten weten hoe moeilijk het was, omdat ze zelf lang deel uitmaakten van een nationale ploeg die nooit iets wist te winnen.

Het begon allemaal nog goed. In de eerste wedstrijd werd er met 1-0 van Servië gewonnen door een kopbal van de absolute vedette van het elftal, Jude Bellingham van Real Madrid. Daar waar in deze wedstrijd het spel al niet flitsend was, leek het tijdens de 1-1 tegen Denemarken en de 0-0 tegen Slovenië alleen maar slechter te worden. Maar ook na deze zwakke optredens staat Engeland wel als poulewinnaar in de volgende ronde, waar het met Slowakije een tegenstander treft die het op papier makkelijk de baas zou moeten zijn.

Voorspelling TOTO

Ondanks dat het elftal van bondscoach Gareth Southgate op dit EK nog geen onuitwisbare indruk heeft weten achter te laten, zijn ze in deze wedstrijd wel de torenhoge favoriet. Met wereldsterren als Jude Bellingham, Harry Kane, Phil Foden en Bukayo Saka is er individuele kwaliteit genoeg in de ploeg te vinden. Hoewel we hier nog niet veel van hebben gezien, mag verwacht worden dat het er in deze fase van het toernooi eindelijk uit gaat komen. Het grote voordeel voor Slowakije is dat voor hen het EK 2024 al geslaagd is en ze niets meer te verliezen hebben. Toch gaan we, gezien het sterrenensemble wat de Engelsen op kunnen stellen, voor een eentje deze wedstrijd.

WEDTIP
Winst Engeland > 1,40

Waar kun je Engeland - Slowakije zien op tv?

Het is mogelijk om alle wedstrijden op het Europees Kampioenschap voetbal live te volgen via de NOS. De derde achtste finale tussen Engeland en Slowakije zal door hen op 30 juni 2024 om 18.00 uur rechtstreeks worden uitgezonden.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?