Voorspelling Engeland – Zwitserland: is football coming home?

De Merkur-Spiel Arena in Düsseldorf. Lees hier de voorspelling van Engeland - Zwitserland.

Voorspelling Engeland – Zwitserland: is football coming home?

Nog altijd heeft Engeland niet weten te overtuigen tijdens het EK 2024. Een verlenging was nodig om te winnen van Slowakije. Iets wat weinigen van ons vooraf hadden durven voorspellen. Want zelfs met slecht voetbal zouden The Three Lions de Slowaken toch wel even over de knie leggen? Dat viel zwaar tegen. Zwitserland verrast juist, met een 2 – 0 overwinning op Italië als voorlopig hoogtepunt. Kunnen de Zwitsers nog een keer verrassen?

Engeland – Zwitserland
Kwartfinale EK 2024
6 juli 2024, 18.00 uur
Merkur Spiel-Arena, Düsseldorf

WEDTIP
Een gelijkspel > 3,00

Het lukt de Britse bondscoach Gareth Southgate maar niet om een goed voetballend geheel te maken van zijn elftal. Met spelers als Jude Bellingham, Phil Foden, Harry Kane, Bukayo Saka en Declan Rice zou je flitsend voetbal met veel goals verwachten, maar in de praktijk valt dit elftal tot dusver behoorlijk tegen. Tegen Slowakije was de Engelse ploeg anderhalve minuut verwijderd van een vroegtijdige EK 2024 exit, totdat een briljante ingeving van Jude Bellingham alles veranderde. Wat een heerlijke omhaal! Het toont aan hoe afhankelijk het team is van de individuele kwaliteiten van zijn spelers.

Dat moet ook wel, want het samenspel is niet om over naar huis te schrijven. Over sommige Britten wordt gezegd dat ze een stiff upper lip hebben. Gareth Southgate krijgt het voor elkaar om zijn team met stiff upper legs te laten voetballen. De conservatief ingestelde coach lijkt ieder toernooi nog behoudender te gaan spelen. Hierbij kiezen ze voor dezelfde tactiek als Frankrijk: spelen op de nul en wachten op een ingeving van de aanvallers. Dit levert stroperig spel op, waarbij de Engelsen met meer geluk dan wijsheid verder komen.

Nu is het moment om hier verandering in te brengen, want met deze geweldige spelers moet je beter voetbal op de mat kunnen leggen. Tegen Slowakije ging het nog net goed, maar een betere tegenstander zal dit afstraffen. Zwitserland is die betere tegenstander die dit zomaar zou kunnen afstraffen.

Verrassend sterk Zwitserland

Waar de Engelse voetbalploeg teleurstelt, verrassen de Zwitsers juist in positieve zin. Zwitserland – Italië voelde als een kennismaking met een team dat zomaar dé verrassing van het toernooi kan worden. Bovendien lieten ze ook tijdens de groepsfase goed voetbal zien, waaronder tegen Duitsland. Dat kan niet meer als toeval worden gezien. Tijdens het EK 2020 verraste de Zwitserse ploeg door toenmalig regerend wereldkampioen Frankrijk uit te schakelen na strafschoppen. Kan dit team weer verrassen tegen een titelkandidaat?

Het samenspel loopt net zo soepel als een Zwitsers uurwerk. Bondscoach Murat Yakin verdient hier de credits voor. Zijn tactische strijdplan tegen Italië was perfect. Daarnaast is Granit Xhaka de man van het moment bij Zwitserland. Na een fenomenaal seizoen met Bayer Leverkusen zet hij zijn goede vorm voort tijdens het EK Voetbal 2024. Engeland gaat hier een hele kluif aan krijgen.

Voorspelling TOTO

Als je onze voorspelling voor Engeland – Zwitserland zo leest, ben je geneigd om een tweetje in te vullen. Toch gaan wij niet zo ver en voorspellen wij een gelijkspel, waarna strafschoppen de beslissing zullen brengen. Zwitserland is op dit moment de ploeg in vorm, terwijl dat bij Engeland zeker niet het geval is. Tegelijkertijd beschikt het Engelse elftal over spelers met zo veel individuele klasse, dat wij verwachten dat dit een rol van betekenis gaat spelen. Hun samenspel is niet groots, maar Engeland heeft wel het geluk van een kampioen. Dat kan er zomaar voor zorgen dat ze alsnog de halve finale halen.

WEDTIP
Een gelijkspel > 3,00

Waar kun je Engeland - Zwitserland zien op tv?

Net zoals alle wedstrijden van het EK 2024 in Duitsland kun je ook Engeland – Zwitserland via de NOS rechtstreeks volgen. Op zaterdag 6 juli vanaf 18.00 uur is het mogelijk om live in te schakelen en deze wedstrijd, die in de Merkur Spiel-Arena in Düsseldorf gespeeld zal worden, te bekijken.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?