Voorspelling Frankrijk - Polen: kunnen de Polen stunten tegen topfavoriet Frankrijk?

Het Signal Iduna Park in Dortmund, in de volksmond nog altijd het Westfalenstadion. Lees hier de voorspelling Frankrijk-Polen

Voorspelling Frankrijk - Polen: kunnen de Polen stunten tegen topfavoriet Frankrijk?

Tegelijk met de wedstrijd van Oranje tegen Oostenrijk spelen de andere twee landen in groep D ook tegen elkaar. Het Signal Iduna Park in Dortmund is het decor voor het duel tussen Frankrijk en Polen, waarbij de Fransen natuurlijk de grote favoriet zijn en Oranje zal hopen dat de Polen het de ploeg van Didier Deschamps moeilijk kunnen maken.

Frankrijk - Polen
Poule D EK 2024
25 juni 2024, 18.00 uur
Signal Iduna Park, Dortmund

WEDTIP

Antoine Griezmann scoort en wint > 3.30

Als nummer twee van het vorige WK, en winnaar van het mondiale toernooi van 2018, is Frankrijk dit toernooi natuurlijk een van de absolute topfavorieten. We hebben het op deze plek vaker gezegd en zeggen het ook nu weer: bondscoach Deschamps kan bijna drie elftallen aan topspelers opstellen. Maar ondanks de aanwezigheid van al dat talent sprankelen de Fransen dit toernooi nog bepaald niet. Veelzeggend is het dat Frankrijk zelf nog geen doelpunt wist te maken. Na twee wedstrijden zijn de doelcijfers één voor en nul tegen en dat ene doelpunt werd door Oostenrijker Maximilian Wöber in zijn eigen doel gemaakt.

Maar met die uiterst magere doelcijfers is Frankrijk wél al zo goed als zeker van een plek bij de laatste zestien. De statistieken passen bij Deschamps, die in eigen land (en ver daarbuiten) de kritiek krijgt veel te behouden te spelen met zo'n surplus aan kwaliteit in zijn selectie. De oud-aanvoerder van Frankrijk, die in 2000 als speler zelf het EK won, speculeert met zijn ploeg vooral op de omschakeling met zijn rappe aanvallers, waar veel supporters van Les Bleus vinden dat met dit materiaal veel dominanter en aanvallender gespeeld kan worden.

TOTO-Oranje-EKCamping-Winactie-300x600

Voorspelling TOTO

Tegen het al uitgeschakelde Polen verwachten we toch wat meer van de Fransen te zien dan in de vorige twee duels. De ploeg van Michal Probierz kon zich tegen Oranje en Oostenrijk bij vlagen meten met de opponent maar verloor wel twee keer terecht. Met Robert Lewandowski terug in de ploeg, hij ontbrak tegen Oranje en viel in tegen Oostenrijk, gaat het bij Polen alleen nog om de eer en dat lijkt te weinig om het Frankrijk moeilijk te kunnen maken. Wij gaan voor een zege van de Fransen. Benut Griezmann daarbij nu wel een van zijn kansen, dan pak jij ruim drie keer je inleg.

WEDTIP

Antoine Griezmann scoort en wint > 3.30

Waar kun je Frankrijk - Polen zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2024 zijn te zien bij de NOS. De wedstrijd in Groep D tussen Frankrijk en Polen begint dinsdagavond 25 juni om 18.00 uur en zal worden uitgezonden op NPO 3.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?