Voorspelling Georgië - Portugal: doen de Portugezen hun sportieve plicht?

De Veltins-Arena in Gelsenkirchen, stadion tijdens het EK 2024. Lees hier onze voorspelling voor Georgië tegen Portugal

Voorspelling Georgië - Portugal: doen de Portugezen hun sportieve plicht?

Portugal verzekerde zich door de 3-0 zege op Turkije van groepswinst, en kunnen dus rustig aan doen in de laatste wedstrijd tegen Georgië. Goed nieuws voor de Georgiërs, die zich bij hun debuut op een groot voetbaltoernooi zomaar kunnen plaatsen voor de tweede ronde. Of doen de Portugezen in Gelsenkirchen gewoon hun sportieve plicht en sluiten ze de groepsfase af zonder puntenverlies?

Georgië - Portugal
Poule F EK 2024
26 juni 2024, 21.00 uur
Veltins-Arena, Gelsenkirchen

WEDTIP

Correct score Portugal wint met 1-0 > 7.50

Portugal beleeft voorlopig een zorgeloos EK. In de eerste wedstrijd tegen Tsjechië kwam de ploeg van Ricardo Martinez na een uur spelen ondanks een enorm overwicht nog wel op achterstand, maar de 2-1 zege was uiteindelijk meer dan terecht. Tegen Turkije werden de Portugezen door een bizar eigen doelpunt bij een 1-0 voorsprong verder in het zadel geholpen en door de 3-0 zege was groepswinst al een feit. Daarmee is Portugal samen met Spanje en in net iets mindere mate Duitsland de enige favoriet die zijn status waarmaakt.

Wat nog rest in de groepsfase voor de titelkandidaat is het laatste duel met debutant Georgië. De ploeg van Willy Sagnol plaatste zich na een zeer teleurstellende kwalificatiereeks verrassend alsnog voor het EK via de play-offs, en dus werd er maar weinig van de Georgiërs verwacht. Tegen de Turken weerde Georgië zich al kranig, maar bleef een goed resultaat nog uit, tegen Tsjechië pakten de Georgiërs het allereerste punt op een groot voetbaltoernooi.

TOTO-Oranje-EKCamping-Winactie-300x600

Voorspelling TOTO

Voor de Portugezen staat na de twee overwinningen niets meer op het spel. De ploeg rondom sterspeler Cristiano Ronaldo is zeker van de achtste finales én van groepswinst. De vraag is daarom gerechtvaardigd of Martinez zijn bepalende spelers rust gaat geven. Eerder zagen we zijn collega Luis de la Fuente bij Spanje - dat in dezelfde situatie als Portugal zat - tien wisselingen doorvoeren bij zijn ploeg voor de laatste wedstrijd tegen Albanië. Spanje B won alsnog. Ook Portugal achten we in alle gevallen sterker dan Georgië. Wordt het net als bij de Spanjaarden een kleine overwinning?

WEDTIP

Correct score Portugal wint met 1-0 > 7.50

Waar kun je Georgië - Portugal zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2024 zijn te zien bij de NOS. De wedstrijd in Groep F tussen Georgië en Portugal begint woensdagavond 26 juni om 21.00 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?