Voorspelling Georgië - Tsjechië: 3,5x als Mikautadze ook nu weer scoort!

Het Volksparkstadion in Hamburg. Lees hier de voorspelling van Portugal tegen Frankrijk.

Voorspelling Georgië - Tsjechië: 3,5x als Mikautadze ook nu weer scoort!

De ontdekkingsreis van Georgië op het Europees kampioenschap gaat verder met de tweede groepswedstrijd. In het eerste duel maakte de debutant het Turkije knap lastig, maar was er uiteindelijk een 3-1 nederlaag. Kan Georgië het ook Tsjechië moeilijk maken?

Georgië - Tsjechië
Poule F EK 2024
22 juni 2024, 15.00 uur
Volksparkstadion, Hamburg

Er waren voor Turkije twee schitterende goals nodig om Georgië op de knieën te krijgen. Voor rust volleerde Mert Müldür de Turken op prachtige wijze naar een 1-0 voorsprong en na ruim een uur spelen krulde Arda Güler de bal van grote afstand in de kruising voor een nieuwe voorsprong. In de tussentijd had Georges Mikautadze zichzelf in de geschiedenisboeken geschoten. De vorig seizoen bij Ajax zo verguisde spits maakte het eerste Georgische doelpunt op een Europees kampioenschap en tekende daarmee voor de gelijkmaker.

Waar vooraf maar weinigen een stuiver gaven voor de kansen van Georgië legde de ploeg van Willy Sagnol het vuur aan de schenen van de Turken. In de slotfase kregen de Georgiërs via Mikautadze en sterspeler Khvicha Kvaratskhelia nog enkele grote kansen op de gelijkmaker. Die kwam er niet. En toen de Georgische doelman mee naar voren was bij een corner in de slotminuut, kon Kerem Aktürkoglu eenvoudig de 3-1 binnen schuiven. De punten voor de Turken, de complimenten voor de Georgiërs.

TOTO-Oranje-EKCamping-Winactie-300x600

Ook Tsjechië was dicht bij een onverwacht goed resultaat. Tegen titelkandidaat Portugal leek de ploeg van Ivan Hasek voor een stunt te gaan zorgen, maar in de 92e minuut maakte oud-Ajacied Chico Conceicao alsnog de 2-1 voor de Portugezen. Lukas Provod had Tsjechië na een uur spelen op een 0-1 voorsprong geschoten, een eigen doelpunt van Robin Hranác betekende niet veel later de gelijkmaker. In de slotfase kregen beide ploegen kansen op meer. Voor Tsjechië waren Petr Sevcík en Tomás Soucek dichtbij de winnende goal, namens Portugal kopte Cristiano Ronaldo op de paal. Net toen het erop begon te lijken dat het duel geen winnaar kreeg viel 'ie alsnog. Voor de Tsjechen aan de verkeerde kant.

Voorspelling TOTO

Beide ploegen konden met opgeheven hoofd van het veld, maar de realiteit is ook dat de teller bij Tsjechië en Georgië nog op nul punten staat. Voor de Georgiërs, waarbij niets moet en alles mag, zal dat minder vervelend voelen dan voor de Tsjechen. Op papier zijn zij het aan hun stand verplicht te winnen zaterdag in Hamburg om zo de hoop op een plek in de achtste finales levend te houden. Tegen de Turken lieten de Georgiërs na een onwennige openingsfase zien vrijuit te willen en te kunnen voetballen. Of dat genoeg is om Tsjechië pijn te kunnen doen laten we in het midden, maar dat ze erin zullen slagen Mikautadze opnieuw in stelling te brengen, daar twijfelen we niet aan. Scoort de oud-Ajacied opnieuw? Het levert je meer dan 3,5 keer je inleg op!

WEDTIP

Mikautadze scoort > 3.60

Waar kun je Georgië - Tsjechië zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2024 zijn te zien bij de NOS. De wedstrijd in Groep D tussen Georgië en Tsjechië begint zaterdagmiddag 22 juni om 15.00 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?