Voorspelling Hongarije - Zwitserland: meteen belangrijke wedstrijd in Groep A!

Het RheinEnergie Stadion in Keulen, thuishaven van 1. FC Köln. Lees nu de voorspelling van België tegen Roemenië.

Voorspelling Hongarije - Zwitserland: meteen belangrijke wedstrijd in Groep A!

Na de openingswedstrijd tussen Duitsland en Schotland is het zaterdagmiddag de beurt aan die andere twee landen in Groep A, Hongarije en Zwitserland. Op papier meteen een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen, die naast het gastland gezien worden als de grootste kanshebbers op een plek in de achtste finales. Wie blijft op koers en wie moet meteen in de achtervolging?

Hongarije - Zwitserland
Poule A EK 2024
15 juni 2024, 15.00 uur
RheinEnergieStadion, Keulen

De Zwitsers beschikken weer over een meer dan degelijke selectie. Des te opvallender was de matige kwalificatiereeks van de ploeg van Murat Yakin. Zwitserland won in een poule met Roemenië, Wit-Rusland, Israël, Kosovo en Andorra maar vier wedstrijden. Plaatsing voor het EK 2024 kwam weliswaar nooit écht in het geding, een positief gevoel zullen de Zwitsers niet aan de kwalificaties hebben overgehouden. Ook in maart van dit jaar ging het moeizaam tijdens de eerste oefenwedstrijden voor het EK. Tegen Denemarken werd het 0-0, van Noord-Ierland werd met 1-0 gewonnen. De laatste duels in aanloop naar het toernooi leverden een ruime overwinning tegen het zwakke Estland op (4-0), tegen buurland en mede-EK-ganger Oostenrijk werd het 1-1. Toch magere prestaties voor een ploeg met onder andere Manuel Akanji (Manchester City), Fabian Schär (Newcastle United) en Granit Xhaka (Bayer Leverkusen) aan boord.

De kwalificatie van de Hongaren verliep een stuk beter. De ploeg van Marco Rossi werd ongeslagen groepswinnaar, al was de kwalificatiepoule van Hongarije zo mogelijk nog eenvoudiger dan die van de Zwitsers. Met Servië, Montenegro, Litouwen en Bulgarije was de tegenstand minimaal. Toch zegt de eenvoudige kwalificatie iets over de veranderde status van Hongarije in het Europese voetbal. Lang was het land een echte dreumes, en dat terwijl Hongarije halverwege de vorige eeuw absolute wereldtop was. Nadat op het vorige EK in een poule des doods met Portugal, Duitsland en Engeland geen modderfiguur was geslagen zorgden de Hongaren in een soortgelijke poule in de Nations League voor een enorme stunt. Achter Italië, maar vóór Engeland en Duitsland werd Hongarije tweede.

De prestaties van de Hongaren kunnen niet los worden gezien van de opkomst van een talentvolle lichting, aangevoerd door Dominik Szoboszlai. De pas 23-jarige middenvelder van Liverpool en is op zijn jonge leeftijd al captain van de Hongaarse nationale ploeg. Bij de Nederlandse voetbalvolgers is Milos Kerkez een bekende naam. De 20-jarige verdediger speelde een seizoen bij AZ en verdiende daar een transfer naar Bournemouth in de Premier League. De Hongaren kenden geen vlekkeloze aanloop naar het EK. De laatste oefenwedstrijd tegen Israël leverde een 3-0 overwinning op, tegen Ierland werd eerder met 2-1 verloren.

Voorspelling TOTO

Een wedstrijd dus met als inzet - op voorhand - de tweede plaats in de groep, en direct dus een belangrijke pot. Beide landen zullen uiteraard met een overwinning willen beginnen, maar de bondscoaches zullen ook wijzen op het belang van niet verliezen. Wij denken daarom aan een gelijkspel bij Hongarije tegen Zwitserland. Als wedtip kijken we daarom naar een TOTO Special. Staat het na 10 minuten, na de 1e helft én bij het einde van de wedstrijd gelijk? Dan pak je ruim vijf keer je inleg!

WEDTIP
Gelijkspel in de eerste 10 min, gelijkspel in de 1e helft & gelijkspel > 5.25

Waar kun je Hongarije - Zwitserland zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2024 zijn te zien bij de NOS. De wedstrijd in Groep A tussen Hongarije en Zwitserland begint zaterdagmiddag 15 juni om 15.00 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?