Voorspelling Italië - Albanië: ligt er meteen een daverende verrassing op de loer?

Het Signal Iduna Park in Dortmund, in de volksmond nog altijd het Westfalenstadion. Lees hier de voorspelling Turkije - Georgië

Voorspelling Italië - Albanië: ligt er meteen een daverende verrassing op de loer?

Voor uittredend Europees kampioen Italië begint het EK 2024 met de wedstrijd tegen de op papier zwakste broeder in Poule B. Albanië is in Dortmund tegenstander en de Azzurri zijn het natuurlijk aan hun stand verplicht te winnen.

Italië - Albanië
Poule B EK 2024
15 juni 2024, 21.00 uur
Signal Iduna Park, Dortmund

WEDTIP

Een gelijkspel > 4.50

Het werd drie jaar geleden een onvergetelijke zomer voor de Italiaanse voetbalfans. Voor de tweede keer in de historie werd hun nationale ploeg Europees kampioen en dat hadden toch maar weinigen vooraf zo bedacht. Italië behoort niet tot de wereldtop, getuige ook het missen van de laatste twee (!) WK's, en ook voor komend toernooi is de titelverdediger geen uitgesproken favoriet. Een nieuw succes zoals drie jaar geleden lijkt ver weg voor de Italianen, zeker gezien de poule waarin ze bij de loting terecht kwamen. Het overleven van de groepsfase is met Spanje en Kroatië als tegenstanders al een prestatie op zich.

Voor Albanië zijn de kansen op een succesvol toernooi natuurlijk al helemaal klein. De drie toplanden in deze groep troffen het al niet bij de loting, maar voor de Albanezen was de loting nog veel dramatischer. Voor de tweede keer zijn De Adelaars present op een EK. Bij het debuut in 2016 won Albanië één wedstrijd en moest het na de groepsfase naar huis, en het moet gek lopen wil de ploeg van bondscoach Sylvinho nu wel de achtste finales halen.

Voorspelling TOTO

De voorbereiding op het EK 2024 leverde Italië maar weinig vertrouwen op. Tegen Turkije bleef het 0-0 en van Bosnië & Herzegovina werd maar nipt met 1-0 gewonnen. Het zijn natuurlijk maar oefenduels, maar voor het gewonnen EK van 2020 wonnen de Italianen de laatste wedstrijd tegen Tsjechië - dat later de kwartfinales van het EK ten koste van Nederland zou halen - glansrijk met 4-0. Het zou ons niet verbazen als Italië zich lang en misschien wel helemaal stuk gaat lopen op de stugge Albaniërs. Voorin is het erg matig bij het land dat in het verleden de beschikking over zulke grote spitsen had. Krijgen we op de tweede dag al meteen de eerste verrassing van het toernooi? Met een gelijkspel kun je lekker cashen!

WEDTIP

Een gelijkspel > 4.50

Waar kun je Italië - Albanië zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2024 zijn te zien bij de NOS. De wedstrijd in Groep B tussen Italië en Albanië begint zaterdagavond 15 juni om 21.00 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?