Voorspelling Kroatië - Albanië: wie blijft in de race voor de achtste finales?

Voorspelling Kroatië - Albanië

Voorspelling Kroatië - Albanië: wie blijft in de race voor de achtste finales?

Kroatië en Albanië begonnen allebei met een nederlaag aan het EK 2024. Bij Albanië lag dat in de lijn der verwachting, dat de Kroaten een duidelijke 3-0 nederlaag tegen Spanje moesten slikken iets minder. Voor beide teams geldt nu dat winst in de tweede wedstrijd wel geboden is om zicht op de achtste finales te houden.

Kroatië - Albanië
Poule B EK 2024
19 juni 2024, 15.00 uur
Volksparkstadion, Hamburg

Albanië begon sensationeel aan dit EK voetbal. Al na 23 seconden profiteerde Nedjim Barami - in het dagelijks leven middenvelder van het Italiaanse Sassuolo - van een enorme blunder achterin bij Italië en joeg de 0-1 tegen de touwen. En daarmee zichzelf in de recordboeken: Barami's treffer was de snelste goal ooit op een Europees kampioenschap. Het leverde Albanië geen punten op. Italië herstelde de schade in een kwartier en trok de 2-1 overwinning over de streep. Wat bleef hangen na de wedstrijd was dat de Albanezen zeker niet kansloos waren. In de slotfase was Rey Manaj zelfs nog dicht bij de gelijkmaker. Zijn inzet ging voorlangs.

De eerste wedstrijd van Kroatië op dit toernooi liep uit op een deceptie. Bij rust keek de runner-up van het WK 2018 en de bronzen medaillewinnaar van het WK 2020 al tegen een 3-0 achterstand aan. De cijfers waren duidelijk, maar ook wat geflatteerd. De Kroaten kregen direct na de 1-0 en direct na de 2-0 enorme kansen, maar scoorden niet. Na rust was de wedstrijd gespeeld. Bondscoach Zlatko Dalic wisselde sterspeler Luka Modric met het oog op de volgende wedstrijden en groepeerde zijn spelers om de schade te beperken.

TOTO-Oranje-EKCamping-Winactie-300x600

Dat lukte. Kroatië kreeg zelfs nog een uitgelezen mogelijkheid op een treffer maar Bruno Petkovic miste een kwartier voor tijd een strafschop. Het was een doekje voor het bloeden geweest. Het leed was natuurlijk al geschied en de ruime nederlaag past wel in de moeizame relatie die Kroatië heeft met het EK. Waar de laatste twee WK's extreem succesvol waren bleven de prestaties op de Europese titelstrijd achter. De Kroaten werden op de vorige twee EK's al in de achtste finales uitgeschakeld en met name de prestaties drie jaar geleden waren tegenvallend. Kroatië won op het uitgestelde EK van 2020 maar één wedstrijd.

Voorspelling TOTO

Tegen Albanië moet Kroatië nu. Dat geldt natuurlijk ook voor de Albanezen, maar de verwachtingen rondom de ploeg van bondscoach Sylvinho waren in een poule met Italië, Spanje en Kroatië vooraf niet heel erg hooggespannen. In menig EK-poultje werd Kroatië naar voren geschoven als een van de twee landen die zich rechtstreeks voor de achtste finales zou plaatsen. En dat kan natuurlijk nog steeds. Ja, Spanje was duidelijk de betere ploeg, maar op basis van de resultaten op de laatste WK's willen we best geloven dat de Kroaten ook een slechte dag hadden. Wij gaan voor een overwinning van Kroatië met een doelpunt van spits Andrej Kramaric.

WEDTIP

Andrej Kramaric scoort en wint > 3.00

Waar kun je Kroatië - Albanië zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2024 zijn te zien bij de NOS. De wedstrijd in Groep B tussen Kroatië en Albanië begint woensdagmiddag 19 juni om 15.00 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?