Voorspelling Kroatië - Italië: welk topland sneuvelt er in de eerste ronde?

De Red Bull Arena in Leipzig. Lees hier de voorspelling van Kroatië tegen Italië.

Voorspelling Kroatië - Italië: welk topland sneuvelt er in de eerste ronde?

Een echte do or die wedstrijd in de poule des doods. Kroatië en Italië strijden in Leipzig voor hun laatste kans op dit EK 2024. Voor de Kroaten is het toernooi bij een gelijkspel of nederlaag klaar, de Italianen hebben een punt nodig om zeker te zijn van een plek bij de laatste zestien. Sneuvelt Kroatië, of moet de regerend kampioen vrezen voor uitschakeling?

Kroatië - Italië
Poule B EK 2024
24 juni 2024, 21.00 uur
Red Bull Arena, Leipzig

WEDTIP

Een gelijkspel > 3.15

De Kroaten beleven voorlopig maar weinig plezier aan het EK 2024. In de eerste wedstrijd werd de ploeg van Zlatko Dalic weggeblazen door Spanje (3-0 nederlaag) en in de tweede wedstrijd was er pijnlijk puntenverlies tegen Albanië. De Kroaten herstelden een kwartier voor tijd een vroeg opgelopen achterstand door via Andrej Kramaric en een eigen doelpunt van Klaus Gjasula binnen twee minuten twee keer te scoren, maar diep in blessure tijd maakte diezelfde Gjasula de gelijkmaker. Albanië bracht Kroatië daarmee in een benarde situatie.

TOTO-Oranje-EKCamping-Winactie-300x600

Met één punt uit twee wedstrijden móeten de Kroaten nu winnen van Italië om een vroegtijdige exit te voorkomen.

Voor de Italianen geldt dat een gelijkspel maandagavond genoeg is voor een plek in de achtste finales. Zelfs als Albanië, dat tegelijkertijd tegen Spanje speelt, voor een stunt zorgt worden de Italianen op onderling resultaat tweede. Ook de Italianen beleven voorlopig een moeizaam toernooi. Er was de zwaarbevochten overwinning op Albanië in het eerste duel en in de tweede wedstrijd verloor de ploeg van Luciano Spalletti van Spanje. De 1-0 uitslag deed vermoeden dat de verschillen klein waren, maar in werkelijkheid was het een wonder dat de Italianen maar één tegentreffer incasseerden, een eigen doelpunt van Riccardo Calafiori nota bene.

Maar die wedstrijden zijn allemaal geweest. Voor zowel Kroatië als Italië geldt dat het toernooi ondanks het moeizame verloop nog niet klaar hoeft te zijn. Er is zelfs een kans dat beide landen naar de achtste finales gaan. Wint Kroatië, dan zouden de drie punten van Italië nog genoeg kunnen zijn voor een plek bij de beste nummers drie. De regerend Europees kampioen moet dan wel een paar dagen in de wachtkamer zitten. Pas na de laatste groepswedstrijden op woensdag weten welke vier landen zich als beste nummers drie mogen melden in de tweede ronde.

Voorspelling TOTO

Bij beide landen staat het mes op de keel, en dat belooft wat voor de wedstrijd in Leipzig. Voor de Kroaten geldt dat afwachten geen optie meer is. De ploeg rondom sterspeler Luka Modric móet winnen en kan zich niet verstoppen. In de wetenschap dat een gelijkspel ook voldoende is zal Italië waarschijnlijk wat meer naar achteren leunen, en in de omschakeling gevaarlijk willen worden. Gelet op de vorige wedstrijden en de kwaliteiten van beide teams verwachten we geen grote verschillen. Wij denken dat de Kroaten het niet gaan redden, en na een gelijkspel tegen Italië naar huis moeten.

WEDTIP

Een gelijkspel > 3.15

Waar kun je Kroatië - Italië zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2024 zijn te zien bij de NOS. De wedstrijd in Groep B tussen Kroatië en Italië begint maandagavond 24 juni om 21.00 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?