Voorspelling Manchester United - Arsenal: Gunners kunnen zich bij Ten Hag geen misstap veroorloven!

Voorspelling Manchester United - Arsenal: Gunners kunnen zich bij Ten Hag geen misstap veroorloven!

De Premier League nadert het kookpunt. Met nog twee speelrondes te gaan heeft koploper Arsenal een punt voorsprong op Manchester City, maar de ploeg van Pep Guardiola heeft nog wel een wedstrijd tegoed. Om in het spoor van City te blijven móet Arsenal zondag winnen bij United.

Manchester United - Arsenal
Premier League
12 mei, 17.30 uur
Old Trafford, Manchester (Eng)

De tijden dat Manchester United tegen Arsenal de grootste wedstrijd in het Engelse voetbal was liggen inmiddels ver achter ons. Begin deze eeuw streden beide clubs jaarlijks om de titel, met legendarische onderlinge duels vol controversies als gevolg. De bekendste vond plaats in oktober 2004, toen United de ongeslagen reeks van 49 Premier League wedstrijden beëindigde waarna het in de spelerstunnel compleet uit de hand liep. De wedstrijd staat bekend als The Battle of the Buffet of Pizzagate, refererend aan het stuk pizza waarmee Sir Alex Ferguson werd bekogeld.

De rivaliteit tussen United en Arsenal is lang niet meer zo intens als toen. Dat heeft ook met de sportieve prestaties te maken. Al meer dan een decennium maken andere clubs de dienst uit in de Premier League. Maar vanwege de historie blijft het een aansprekend affiche. Zéker nu Arsenal nog altijd in de titelrace zit. Een kampioenschap heeft de ploeg van Unai Emery niet meer in eigen hand. Wint City zijn resterende drie wedstrijden, dan blijft een eerste kampioenschap in twintig jaar uit.

Voorspelling TOTO

Het enige dat Arsenal kan doen is hopen op een misstap van de concurrent. En dan mag het zelf natuurlijk geen fouten maken. En hoewel het United van Erik ten Hag in een beroerde vorm verkeerd is een wedstrijd op Old Trafford natuurlijk nooit eenvoudig voor Arsenal. Van de laatste vijf onderlinge wedstrijden in Manchester won Arsenal er maar eentje. Vorig seizoen werd het 3-1 voor United, het jaar daarvoor 3-2. Wat we in ieder geval verwachten, is een doelpuntrijk duel. Vallen er zowel voor als na rust minstens twee doelpunten? Je pakt er drie keer je inleg mee.

WEDTIP
Beide helften aantal goals over 1,5 > 2.75

Waar kun je Manchester United - Arsenal zien op tv?

De Premier League wedstrijd tussen Manchester United en Arsenal wordt zondagmiddag om 17.30 uur uitgezonden op streamingsdienst ViaPlay.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?