Voorspelling Nederland - Canada: de eerste échte test voor Koeman en zijn mannen!

Nederland speelt tegen Canada in De Kuip in Rotterdam

Voorspelling Nederland - Canada: de eerste échte test voor Koeman en zijn mannen!

De voorbereiding voor het EK is voor Oranje in volle gang. Twee oefenwedstrijden speelt de ploeg van Ronald Koeman in aanloop naar het toernooi in Duitsland. Donderdag is in de Rotterdamse Kuip Canada de eerste sparringspartner voor het Nederlands Elftal!

Nederland - Canada
Oefenwedstrijd
6 juni, 20.45 uur
De Kuip, Rotterdam

Het Canadese voetbal zit in de lift. Na 36 jaar afwezigheid maakte Canada in 2022 zijn tweede opwachting op een wereldkampioenschap. De ploeg van toenmalig bondscoach John Herdman won de finaleronde van de kwalificatie door Mexico en de Verenigde Staten voor te blijven. Op het WK bleef succes uit. Canada verloor in een poule met België, Marokko en Kroatië drie keer en omdat ook bij de eerste deelname in 1986 alle groepswedstrijden verloren gingen wacht Canada nog altijd op zijn eerste zege op een WK. In 2026 volgt gegarandeerd een nieuwe kans. Samen met de VS en Mexico organiseert Canada het toernooi en als gastland zijn de Canadezen automatisch geplaatst. In voorbereiding op de vorige keer dat het WK in de Verenigde Staten werd gespeeld, in juni 1994, speelden Nederland en Canada voor het eerst en tot komende donderdag ook voor het laatst tegen elkaar. In Toronto won Oranje toen met 3-0, doelpuntenmakers Dennis Bergkamp, Frank Rijkaard en Marc Overmars.

Het huidige Oranje is bij de aftrap donderdag in de Kuip alles bij elkaar een week onderweg in de voorbereiding. Na de testdagen van vorige week kwam het grootste gedeelte van de definitieve selectie afgelopen zaterdag bij elkaar. Donyell Malen, zaterdagavond nog invaller in de door zijn club Borussia Dortmund verloren Champions League-finale, meldde zich dinsdag in Zeist en Teun Koopmeiners en Tijanni Reijnders sluiten vanwege clubverplichtingen pas na de wedstrijd tegen Canada aan. Frenkie de Jong is wel al vanaf zaterdag bij de groep, maar ook van de middenvelder van FC Barcelona weten we al dat hij niet zal spelen tegen de Canadezen. De Jong is herstellende van een enkelblessure en mikt op minuten in de eerste groepswedstrijd straks in Duitsland tegen Polen.

Voorspelling TOTO

Ondanks dat Koeman nog geen volledige selectie tot zijn beschikking heeft krijgen we donderdag wel al een eerste schets te zien van de ideeën van de trainer richting dat duel met de Polen. Wie staat er bijvoorbeeld onder de lat? Bij het bekendmaken van de 26 namen voor het EK gaf Koeman al aan dat tegen Canada - en ook in de uitzwaaiwedstrijd tegen IJsland - de beoogde nummer één voor het EK zal keepen. En in welk systeem laat de bondscoach zijn ploeg starten? Wordt het een Hollandse 4-3-3 of toch de variant met drie centrale verdedigers en twee wingbacks. En wie zijn de beoogde aanvallers? Koeman zal vastigheden in zijn team willen krijgen, maar ook dingen willen uitproberen. Wij verwachten daarom een overwinning voor Oranje, maar wel met een tegentreffer.

WEDTIP
Correct score combination Nederland wint 2-1, 3-1 of 4-1 > 3.70

Waar kun je Nederland - Canada zien op tv?

De oefenwedstrijd van Nederland tegen Canada is te zien bij de NOS. Het duel begint donderdag 6 juni om 20.45 uur en is te zien op NPO3.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?