Voorspelling Nederland - Frankrijk: doet Oranje ook tegen topfavoriet zaken in 2e helft?

De Red Bull Arena in Leipzig. Lees hier de voorspelling van Kroatië tegen Italië.

De ene kraker op het EK 2024 is nog niet voorbij of de andere staat alweer voor de deur. Een dag na Spanje-Italië is het tijd voor Nederland tegen Frankrijk. Oranje en de Fransen begonnen beide met een nipte overwinning en hebben de achtste finales binnen handbereik. De belangrijkste vraag in aanloop naar het duel is natuurlijk of Kylian Mbappé van de partij is.

Nederland - Frankrijk
Poule D EK 2024
21 juni 2024, 21.00 uur
Red Bull Arena, Leipzig

WEDTIP

Nederland wint 2e helft > 3.50

Het is sinds maandagavond hét gespreksonderwerp in Frankrijk én in Nederland. Mbappé brak zijn neus op de schouder van Oostenrijker Kevin Danso en de Franse sterspeler hield sindsdien de gemoederen bezig. Kan hij nou wel of niet spelen tegen Oranje? Het antwoord veranderde bijna iedere dag. Volgens bondscoach Didier Deschamps zag het er direct na de wedstrijd slecht uit, artsen spraken al over operaties en woensdag stond Mbappé gewoon weer op het trainingsveld oefeningen me de bal te doen. Om donderdag alweer met een masker op met de groep mee te trainen. Wie zich afzijdig van alle berichtgevingen rondom Mbappé hield, of in ieder geval zéi dat hij zich er niet mee bezig hield, was Ronald Koeman. De bondscoach kent de kwaliteiten van de Franse sterspeler maar al te goed. In de EK-kwalificatie verloor Nederland met 4-0 in Parijs en met 1-2 in Amsterdam. Mbappé nam vier van de zes treffers voor zijn rekening en leverde de assist bij een van de twee andere Franse doelpunten.

Koeman hield zich liever bezig met de analyse van de wedstrijd van de Fransen tegen Oostenrijk, die hij maandagavond samen met zijn selectie keek. Erg onder de indruk zal hij niet zijn geraakt. Frankrijk ploeterde, kwam via een eigen doelpunt op gelukkige wijze op voorsprong en mocht de handen dicht knijpen dat het niet tegen de gelijkmaker aan liep. En dat daags nadat Oranje zelf een uur lang een uitstekende indruk had gemaakt tegen Polen. Dat het spannend werd, en Nederland zelfs even in de problemen dreigde te komen, had het aan zichzelf te danken. Voor rust vergat Oranje zich te belonen door verschillende grote kansen onbenut te laten en in de slotfase dreigde de ploeg van Koeman daar de rekening voor gepresenteerd te krijgen.

TOTO-Oranje-EKCamping-Winactie-300x600

Maar toen was daar weer Wout Weghorst. Niet voor het eerst trad de spits op als redder des vaderlands. Amper twee minuten na zijn invalbeurt tegen Polen schoot Weghorst met zijn eerste balcontact de verlossende 2-1 tegen de touwen. Het was alweer zijn zevende treffer in de laatste interlands. En dus rees de vraag of Weghorst geen basisplaats verdient. Maar Koeman was voor het toernooi duidelijk geweest, niet in de laatste plaats tegen de spits zelf. Voor Weghorst is geen rol als basisspeler weggelegd dit toernooi, maar juist een rol als die tegen Polen. De bondscoach zei ook dat rollen tijdens het toernooi kunnen veranderen, maar de kans dat Koeman al tegen Frankrijk van zijn oorspronkelijke plannen gaat afwijken achten we klein.

Voorspelling TOTO

Tegen Polen liet Oranje andermaal zien over een tweede of zelfs derde adem te beschikken. Het late doelpunt van Weghorst staat niet op zich. In 2024 maakte Oranje vijftien doelpunten waarvan twaalf in de tweede helft. In de EK-kwalificatie besliste Nederland de belangrijke uitwedstrijden tegen Ierland en Griekenland ook na rust. En wat te denken van de halve finale van de Nations League tegen Kroatië en die beroemde kwartfinale op het WK 2022 tegen Argentinië, wedstrijden waarin Oranje diep in blessuretijd de gelijkmaker produceerde. Daarom deze wedtip. Scoort Nederland meer dan Frankrijk, dan pak jij 3,5 keer je inleg!

WEDTIP

Waar kun je Nederland - Frankrijk zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2024 zijn te zien bij de NOS. De wedstrijd in Groep D tussen Nederland en Frankrijk begint vrijdagavond 21 juni om 21.00 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.