Voorspelling Nederland - IJsland: zet Depay Oranje weer op het goede spoor?

Nederland oefent in de Kuip maandag 10 juni tegen IJsland, de laatste test voor het EK 2024

Voorspelling Nederland - IJsland: zet Depay Oranje weer op het goede spoor?

De eerste van de twee oefenwedstrijden van Oranje in de richting van het Europees kampioenschap leverde een fraaie 4-0 zege op Canada op. Maandag is IJsland in de zogenaamde uitzwaaiwedstrijd de tweede tegenstander. Trekt het Nederlands Elftal het goede gevoel van de wedstrijd tegen Canada door?

Nederland - IJsland
Oefenwedstrijd
10 juni, 20.45 uur
De Kuip, Rotterdam

Met IJsland treft Oranje een demoon uit het verleden. Strákarnir okkar ('onze jongens') won in de kwalificatiereeks voor het EK 2016 twee keer van het Nederlands Elftal, en mede door die nederlagen miste Oranje voor het eerst sinds 2002 weer een groot toernooi. Op hun beurt plaatsten de IJslanders zich toen voor het eerst voor een eindtoernooi, waarin het voor een grote stunt zorgde door de kwartfinales te halen.

De piekperiode van het IJslandse voetbal ligt inmiddels wel weer achter ons. IJsland plaatste zich na dat succesvolle EK nog voor het WK van 2018 maar bleef daarna verstoken van eindtoernooien. Voor het EK 2024 strandden de IJslanders in de play-offs. In de finale bleek Oekraïne net te sterk. Op de FIFA-Ranking is het kleine land weer afgezakt naar de 72e plaats. Op het hoogtepunt in 2018 behoorde IJsland tot de top-20 van de wereld.

Op papier dus een ideale tegenstander voor Oranje in de laatste test richting het EK. Na een stroeve start leverde de ploeg van Ronald Koeman uiteindelijk een verdienstelijke wedstrijd af tegen Canada. En dat met lang niet de beoogde basisopstelling voor het EK. Nathan Aké, Xavi Simons, Denzel Dumfries en Cody Gakpo kwamen bijvoorbeeld niet in actie, Virgil van Dijk kreeg als invaller wel nog wat speelminuten. Teun Koopmeiners en Tijanni Reijnders ontbraken helemaal: zij sloten vanwege clubverplichtingen pas daags na het duel met de Canadezen bij het trainingskamp aan.

Voorspelling TOTO

De 4-0 zege op Canada was bovenal goed voor het moraal. Daarnaast lieten met name Jeremie Frimpong en Micky van de Ven zich zien aan de bondscoach. Tegen IJsland zal Koeman een beroep doen op de spelers die donderdag niet speelden en gaan we meer van de kern zien die volgende week zondag tegen Polen aan het EK begint. Wie zeker wel opnieuw in de basis zal beginnen, is Memphis Depay. De spits maakte een fitte en gedreven indruk tegen Canada en Koeman hoopt dat zijn aanvalsleider nog voor het EK een keer de negentig minuten vol kan maken. Tegen Canada maakte Depay zijn 45e interlandgoal. Nog vijf doelpunten en hij heeft het record van Robin van Persie achterhaald. Of, zoals hij zelf liever zegt, nog zes en hij is all-time topscorer van Oranje. Tegen Canada maakte Depay de eerste. Zet hij zijn ploeg ook tegen IJsland weer op het goede spoor?

WEDTIP
Memphis Depay maakt eerste doelpunt > 4.50

Waar kun je Nederland - IJsland zien op tv?

De oefenwedstrijd van Nederland tegen IJsland is te zien bij de NOS. Het duel begint maandag 10 juni om 20.45 uur en is te zien op NPO3.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?