Voorspelling Olympiakos - Fiorentina: 14x je inleg met een doelpuntrijk gelijkspel in Athene!

De OPAP Arena in Athene, decor van de Conference League finale tussen Olympiakos en Fiorentina

Voorspelling Olympiakos - Fiorentina: 14x je inleg met een doelpuntrijk gelijkspel in Athene!

Na de finale van de Europa League is het nu tijd voor de eindstrijd van de Conference League. Voor de tweede keer op rij plaatste Fiorentina zich voor die finale. De Italianen nemen het dit keer op tegen het Griekse Olympiakos, dat voor het eerst een Europese finale bereikte. En die ook nog eens in eigen land af mag werken. Wie wint de derde editie van de Conference League?

Olympiakos - Fiorentina
Finale Conference League
29 mei, 21.00 uur
Agia Sofiastadion, Athene (Gri)

Italiaanse ploegen en de Conference League, het is voorlopig een goed huwelijk. Ook in de derde finale staat weer een club uit de Serie A. Nadat AS Roma de eerste editie ten koste van Feyenoord won schopte Fiorentina het vorig jaar tot de eindstrijd, die verloren ging tegen West Ham United. En ook dit jaar haalde Viola weer de eindstrijd. In de knock-outfase van het toernooi rekende Fiorentina achtereenvolgens af met Maccabi Haifa, Viktoria Pilsen en Club Brugge.

Olympiakos zorgde in de halve finale voor een enorme stunt. Tegen Aston Villa gaf vooraf vrijwel niemand een stuiver voor de Grieken, maar in de heenwedstrijd op Villa Park zorgde Olympiakos voor een sensatie door met 2-4 te winnen. Toen de ploeg van José Luis Mendilibar in de return al na tien minuten op voorsprong kwam was de buit binnen. Het bereiken van die halve finale was al een primeur voor de ploeg uit Piraeus. Olympiakos speelt al sinds 1959 Europees voetbal maar kwam in al die jaren nooit verder dan de kwartfinales. Nu wacht de Grieken dus zelfs een Europese finale, en dat ook nog in eigen land én dicht bij huis. De eindstrijd wordt gespeeld in het Agia Sofiastadion van AEK Athene, dat op nog geen 15 kilometer van het stadion van Olympiakos ligt.

Voorspelling TOTO

Kijken we naar de resultaten van beide ploegen in de vorige rondes van de Conference League valt op dat het bij allebei geen moment makkelijk ging. Fiorentina had na twee keer 0-0 een verlenging nodig om met Viktoria Pilsen af te rekenen en maakte pas in de slotfase gelijk in de return bij Club Brugge, wat een ticket naar de finale opleverde. En Olympiakos kende een wonderlijke ontsnapping in de achtste finales. Na een 4-1 nederlaag bij Maccabi Tel Aviv leken de Grieken op weg naar uitschakeling maar in eigen huis won Olympiakos met 6-1 na verlenging. In de kwartfinales waren er vervolgens strafschoppen nodig om Fenerbahce te verslaan. Onze voorspelling is dan ook dat we woensdagavond nog geen winnaar hebben na negentig minuten. Wij gaan voor een doelpuntrijk gelijkspel.

WEDTIP
Gelijkspel en meer dan 2,5 doelpunten > 14.00

Waar kun je Olympiakos - Fiorentina zien op tv?

De finale van de Conference League tussen Olympipakos en Fiorentina wordt woensdagavond om 21.00 uur uitgezonden op Veronica.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?