Voorspelling Oostenrijk - Frankrijk: kan outsider Oostenrijk het Frankrijk moeilijk maken?

De binnenkant van de Merkur-Spiel Arena, het stadion van Fortuna Düsseldorf

Voorspelling Oostenrijk - Frankrijk: kan outsider Oostenrijk het Frankrijk moeilijk maken?

Pas anderhalve dag na de wedstrijd van Oranje tegen Polen komen de twee andere landen in Poule D in actie. In Düsseldorf nemen Oostenrijk en Frankrijk het tegen elkaar op en is vooraf toch vooral de vraag: hoe goed zijn de Oostenrijkers?

Oostenrijk - Frankrijk
Poule D EK 2024
17 juni 2024, 21.00 uur
Merkur-Spiel Arena, Düsseldorf

WEDTIP
Frankrijk wint 2e helft met handicap -1.0 > 3.95

Dat Les Bleus over een meer dan uitstekende ploeg beschikken, daarover bestaat natuurlijk geen enkele twijfel. Bondscoach Didier Deschamps kan op vrijwel iedere positie minstens twee absolute topspelers opstellen. En dat is niet iets van het afgelopen jaar. Op drie van de vier laatste grote toernooien speelde Frankrijk de finale. Alleen op het vorige EK was er een vroegtijdige exit. Zwitserland zorgde in de achtste finales voor een enorme stunt door de gedoodverfde favoriet na strafschoppen uit te schakelen. Nota bene sterspeler Kylian Mbappé miste de beslissende penalty. Op het EK in 2016 in eigen land verloor Frankrijk de finale. De wereldtitel in Rusland maakte twee jaar later veel goed, maar bij sommige spelers zit die verloren finale nog altijd diep. Zeker in combinatie met het echec van het EK 2020. Antoine Griezmann liet zich in aanloop naar het toernooi in Duitsland ontvallen dat de Fransen gebrand zijn op revanche voor de vorige EK's. Het belooft wat voor de openingswedstrijd tegen Oostenrijk.

Over de Fransen geen twijfel dus, over de Oostenrijkers des te meer. De ploeg van Ralf Rangnick beleefde een zorgeloze kwalificatie, klopte Duitsland in een oefenwedstrijd en verpulverde in maart mede-EK-ganger Turkije met 6-1. Maar Oostenrijk trekt gehavend naar Duitsland. Sterkhouder David Alaba, verdediger van Real Madrid en goed voor 105 interlands, moet het toernooi aan zich voorbij laten gaan. En ook RB Leipzig-middenvelder Xaver Schlager en spits Sasa Kalajdzic missen het EK. Ondanks deze aderlatingen blijft Oostenrijk een gevaarlijke klant voor Frankrijk en Nederland in deze Groep D. Vooral op het middenveld heeft Rangnick wat te kiezen, met onder andere Marcel Sabitzer (verliezend Champions League-finalist met Borussia Dortmund) en Konrad Laimer (Bayern München). En met Maximilian Wöber, Gernot Trauner, Phillipp Mwene, Florian Grillitisch en oud-gediende Marko Arnautovic is het (oud-)Eredivisie-gehalte groot bij de Oostenrijkers.

Voorspelling TOTO

De Fransen zijn dus gebrand op een goed EK. Het is altijd nog maar de vraag wat we daar van terug zien in de eerste wedstrijd van het toernooi. Ook bij een ploeg die overloopt van de kwaliteit verloopt het begin niet altijd naar wens. In 2016 worstelde Frankrijk zich in de absolute slotfase naar een 2-1 overwinning tegen Roemenië en twee jaar later had Les Bleus een eigen doelpunt in de slotfase nodig om met 2-1 te winnen van Australië. Drie jaar geleden wonnen de Fransen de kraker tegen Duitsland met 1-0. Krijgen Mbappé en co het al in de eerste wedstrijd op hun heupen, dan geven we Oostenrijk geen kans. Moet Frankrijk er nog inkomen, dan zouden de mannen van Rangnick best eens kunnen verrassen. Maken de Fransen pas na rust het verschil?

WEDTIP
Frankrijk wint 2e helft met handicap -1.0 > 3.95

Waar kun je Oostenrijk-Frankrijk zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2024 zijn te zien bij de NOS. De wedstrijd in Groep D tussen Oostenrijk en Frankrijk begint maandagavond 17 juni om 21.00 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?