Voorspelling Polen - Nederland: houdt Oranje het goede gevoel vast in Hamburg?

Voorspelling Polen - Nederland

Voorspelling Polen - Nederland: houdt Oranje het goede gevoel vast in Hamburg?

Zonder Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners, maar met twee vervangers én twee uitstekende oefenwedstrijden achter de rug reisde het Nederlands Elftal deze week af naar Duitsland. Komende zondag begint voor Oranje het EK 2024 op een plek waar het ooit geschiedenis schreef. In 1988 was het Volksparkstadion van Oranje, na de legendarische overwinning op het toenmalige West-Duitsland. Nu moet Nederland af zien te rekenen met Polen om meteen een grote stap richting de knock-outfase te zetten!

Polen - Nederland
Poule D EK 2024
16 juni 2024, 15.00 uur
Volksparkstadion, Hamburg

WEDTIP
Nederland wint beide helften > 3.95

Bondscoach Ronald Koeman zal in aanloop naar het duel met Polen regelmatig aan die wedstrijd tegen West-Duitsland herinnerd gaan worden. Niet alleen was hij met zijn benutte strafschap voor de gelijkmaker een van de hoofdrolspelers tijdens de wedstrijd, ook ná het duel stond Koeman in de schijnwerpers. Het beeld van de nummer vier van Oranje die het shirt van Olaf Thon als wc-papier gebruikt wordt nog regelmatig tevoorschijn gehaald. Andere tijden. Maar de trainer Koeman kan uit een schat van ervaring uit zijn periode als speler putten. Zo weet hij als geen ander dat de openingswedstrijd van een EK verliezen niet fataal hoeft te zijn. Tijdens dat EK van 1988 verloor Koeman met 1-0 van de Sovjet-Unie. Na overwinningen op Engeland en Ierland plaatste Nederland zich alsnog voor de knock-outfase, waarna die legendarische wedstrijd tegen West-Duitsland volgde. En de gewonnen finale tegen opnieuw de Sovjet-Unie daarna.

Groot verschil met 2024: de aanwezigheid van Frankrijk in Poule D. Waar Nederland - overigens net als in 1988 - een outsider is voor de Europese titel zijn de Fransen topfavoriet. Een slecht resultaat tegen Polen betekent dat Oranje in de tweede wedstrijd tegen Les Bleus eigenlijk wel móet winnen wil het de tweede plaats in eigen hand houden. Bepaald geen gemakkelijke opdracht. Wil het Nederlands Elftal niet in de problemen komen in deze groep dan is een overwinning op de Polen een must. En eigenlijk is Oranje dat ook wel aan zijn stand verplicht. Polen plaatste zich via de achterdeur voor het EK 2024. Na een teleurstellende kwalificatiereeks eindigden de Oost-Europeanen slechts als derde in de groep, achter Albanië en Tsjechië. Op basis van de resultaten in de Nations League kreeg Polen een herkansing via de play-offs. In de halve finale werd het zwakke Estland met 5-1 verslagen, in de finale tegen Wales nam Polen nadat er 120 minuten niet gescoord was de penalty's beter.

Klantenbinding

Het Nederlands Elftal deed in de laatste twee oefenwedstrijden richting het EK 2024 aan klantenbinding. Tegen Canada en IJsland kwam Oranje uitstekend voor de dag. De dubbele 4-0 zege zorgde voor een prima stemming in en rond de ploeg. Maar de grote smet kwam na de wedstrijd tegen IJsland. Voor De Jong kwam het EK dan toch te vroeg. Zijn enkelblessure genas niet goed genoeg om een rol van betekenis te kunnen gaan spelen in Duitsland. En dan was er nog die onfortuinlijke Koopmeiners. De middenvelder van Atalanta liep in de warming-up van de uitzwaaiwedstrijd bij een onschuldige actie een liesblessure op. Ook door zijn naam kon een streep. Het bracht het aantal geblesseerden binnen de potentiële EK-gangers van Koeman op acht. Dat Oranje tegen Canada en IJsland twee keer indruk maakte zegt veel over de breedte van de selectie. Ook zonder De Jong, Koopmeiners, Marten de Roon, Jurriën Timber, Quilindschy Hartman, Quinten Timber, Noa Lang en Mats Wieffer heeft Koeman nog altijd op vrijwel iedere positie iets te kiezen.

Voorspelling TOTO

Bij Polen hebben ze zo hun eigen zorgen. Tijdens de oefenwedstrijden in aanloop naar het EK raakte bondscoach Michal Probierz eerst Arek Milik al kwijt en maandagavond vielen tegen Turkije ook Karol Swiderski én sterspeler Robert Lewandowski geblesseerd uit. De schrik zat er goed in bij de Polen, maar de schade lijkt vooralsnog mee te vallen. Door de naam van oud-Ajacied Milik ging wel al een streep, volgens Probierz leken de blessures van Swiderski en Lewandowski daags na de wedstrijd tegen Turkije mee te vallen. En die zullen ze nodig hebben. Dat de finale van de play-offs tegen Wales in 0-0 eindigde was geen verrassing. In de wedstrijd tegen Estland scoorde Polen voor het eerst in 24 (!) interlands weer eens meer dan twee keer. Oranje liet tegen Canada en IJsland zien dat het over veel verschillende wapens bezit en makkelijk scoort. Al had het tegen IJsland ook een veel grotere uitslag kunnen worden. Wij verwachten ook zondag een sterk Nederland dat overtuigend met de Polen af gaat rekenen.

WEDTIP
Nederland wint beide helften > 3.95

Waar kun je Polen - Nederland zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2024 zijn te zien bij de NOS. De wedstrijd in Groep D tussen Polen en Nederland begint zondagmiddag 16 juni om 15.00 uur

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?