Voorspelling Polen - Oostenrijk: verdubbel je inzet bij twee Oostenrijkse doelpunten

Het Olympiastadion in Berlijn. Lees hier de voorspelling van Spanje - Engeland in de EK 2024 finale.

Voorspelling Polen - Oostenrijk: verdubbel je inzet bij twee Oostenrijkse doelpunten

Op de avond dat Nederland en Frankrijk elkaar treffen in Leipzig is het eerst nog de beurt aan die andere twee ploegen in Poule D, Polen en Oostenrijk. Beide landen verloren hun eerste wedstrijd en dus zijn de belangen in het onderlinge duel groot. Op papier is Oostenrijk de favoriet in Berlijn, waar bij de Polen vooral de vraag zal zijn of ze kunnen rekenen op hun sterspeler Robert Lewandowski.

Polen - Oostenrijk
Poule D EK 2024
21 juni 2024, 18.00 uur
Olympiastadion, Berlijn

De spits van Barcelona liep in aanloop naar het EK 2024 een blessure op die hem in de eerste wedstrijd tegen het Nederlands Elftal langs de kant hield. Tegen Oranje werd Polen een halfuur lang overlopen, maar kwam het toch op een 1-0 voorsprong. Adam Buksa profiteerde bij een corner van wanorde in de Nederlandse defensie en kopte raak. Nadat Cody Gakpo met een van richting veranderd schot voor de gelijkmaker had gezorgd veranderde het spelbeeld in de tweede helft. Polen maakte het Oranje lastig, kreeg enkele kansen maar slikte uiteindelijk toch een fatale tegentreffer. Wout Weghorst besliste het duel vlak voor tijd.

Oostenrijk verloor met 1-0 van Frankrijk, door een eigen doelpunt van Maximilian Wöber. De oud-Ajacied kopte vlak voor rust een voorzet van Kylian Mbappé achter zijn eigen doelman. De punten waren daardoor voor Frankrijk, maar de complimenten gingen naar Oostenrijk. De ploeg van bondscoach Ralf Rangnick liet een ijzersterke indruk achter in Düsseldorf, zowel in voetballend als fysiek opzicht. Tegen de topfavoriet voor de eindzege verdiende Oostenrijk meer dan het uiteindelijk kreeg.

TOTO-Oranje-EKCamping-Winactie-300x600

Dat gold toch minder voor Polen tegen Oranje. Ook de ploeg van Michal Probierz zal na afloop hebben gevoeld dat er meer in zat dan de 2-1 nederlaag, maar de nederlaag was uiteindelijk terecht. De grote vraag is natuurlijk of Lewandowski terug keert in de ploeg. Zijn vervanger Buksa scoorde weliswaar tegen Nederland, maar een fitte Lewandowski speelt natuurlijk altijd. Zeker in de wedstrijd waarin het er voor Polen écht om draait. Verliezen de Polen, dan is kwalificatie voor de achtste finales met het duel tegen Frankrijk nog voor de boeg wel erg ver weg.

Voorspelling TOTO

Kijken we naar de eerste duels van beide landen, dan zijn we geneigd te zeggen dat die achtste finales voor Polen nu ook al ver weg zijn. Komt Oostenrijk net zo goed voor de dag als tegen Frankrijk, dan zien we toch weinig kans voor de Polen. Met Lewandowski of zonder. Tegen Frankrijk bleven de Oostenrijkers - op het eigen doelpunt na - nog zonder doelpunten, tegen Polen verwachten we er minstens twee. Daarmee kun jij je inleg ruim verdubbelen!

WEDTIP

Aantal doelpunten Oostenrijk +1,5 > 2.10

Waar kun je Polen - Oostenrijk zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2024 zijn te zien bij de NOS. De wedstrijd in Groep D tussen Polen en Oostenrijk begint vrijdagavond 21 juni om 18.00 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?