Voorspelling Portugal – Frankrijk: Ronaldo vs. Mbappé

Het Volksparkstadion in Hamburg. Lees hier de voorspelling van Portugal tegen Frankrijk.

Voorspelling Portugal – Frankrijk: Ronaldo vs. Mbappé

Voorafgaand aan het EK 2024 was Frankrijk dé favoriet. Titelkandidaat zijn ze nog steeds, maar het voetbal dat ze op de mat leggen stelt teleur. Een eigen doelpunt van Jan Vertonghen was nodig om België te verslaan. Portugal vergaat het niet veel beter, want pas na strafschoppen werden de Slovenen verslagen. Wie van deze twee gaat zijn rol als kanshebber waarmaken?

Portugal – Frankrijk
Kwartfinale EK 2024
5 juli 2024, 21:00 uur
Volksparkstadion, Hamburg

WEDTIP
Winst Frankrijk > 2,29

Portugal – Frankrijk is een clash waarvan de harten van veel voetbalfans sneller gaan kloppen. Ronaldo vs. Mbappé, de oude meester versus zijn natuurlijke troonopvolger. Maar laten we de andere spelers op het veld zeker niet uitvlakken. Wij kijken nu al uit naar de duels tussen Vitinha en N’Golo Kanté, Bernardo Silva en Theo Hernández en Pepe tegen Antoine Griezmann. De enige vraag is: hoe goed wordt het voetbal dat de twee ploegen op de mat gaan leggen?

Les Bleus zijn bleu

Want laten we eerlijk zijn: Frankrijk heeft ons nog niet veel voetbalspektakel geboden tijdens het EK 2024. Eigenlijk zouden we niet verbaasd moeten zijn, want bondscoach Didier Deschamps speelt nu eenmaal behoudend. Neem het hem eens kwalijk: timmer je verdediging dicht en wacht totdat je aanvallers een briljante ingeving hebben. Het is een recept voor succes gebleken. De individuele kwaliteit en de brede selectie maken het verschil, met Kylian Mbappé als extra troefkaart. Maar als neutrale supporter wil je meer zien dan dat.

Pover Portugal

Ook Portugal heeft nog geen indruk gemaakt, ondanks dat ze op papier misschien wel het beste elftal van dit toernooi hebben. Toch wint de ploeg wedstrijden moeizaam. Vaak is het spel stroperig. Het klinkt niet bepaald als een recept voor succes, maar tijdens het EK 2016 was het niet anders. Toen wisten de Portugezen beslag te leggen op de titel. Hun tegenstander in de finale? Het Frankrijk van Didier Deschamps. Ze weten dus hoe ze de Fransen kunnen verslaan. Wordt Portugal – Frankrijk op het EK 2024 een herhaling van Portugal – Frankrijk tijdens het EK 2016?

Als bondscoach Roberto Martínez bij ons TOTO Casino roulette zou spelen, zou hij zonder twijfel al zijn fiches op 7 plaatsen. Hij heeft een rotsvast vertrouwen in Cristiano Ronaldo. Aan de ene kant is dit begrijpelijk, want de beste Portugese voetballer ooit is een levende legende. Tegelijkertijd is duidelijk dat de tijd vat op hem heeft gekregen. Niet voor niets staat de teller nog op nul doelpunten. Na de gemiste strafschop tegen Slovenië lijken de kansen om de oudste doelpuntenmaker op een EK te worden verkeken voor Ronaldo. Of staat hij juist op als Portugal hem het hardst nodig heeft, in de kwartfinale van het EK 2024 tegen Frankrijk?

Voorspelling TOTO

Portugal – Frankrijk op het EK 2024: het is een affiche waar je u tegen zegt. We hopen op spektakel, maar beide ploegen kunnen ook uitstekend schaakvoetbal spelen. Leuk voor de fijnproever, wat minder amusant voor de neutrale voetbalkijker. Portugal heeft in het verleden bewezen dat ze Frankrijk kunnen verslaan. Toch voorspellen wij een Franse overwinning. Tactisch is Didier Deschamps sterker dan zijn Portugese tegenpool. Bovendien is Kylian Mbappé nu gewend om met een masker te spelen. Dit is het moment om op te staan en zijn land naar de halve finale te schieten.

WEDTIP
Winst Frankrijk > 2,29

Waar kun je Portugal - Frankrijk zien op tv?

Net zoals alle wedstrijden van het EK 2024 in Duitsland kun je ook Portugal – Frankrijk via de NOS rechtstreeks volgen. Op vrijdag 5 juli vanaf 21.00 uur is het mogelijk om live in te schakelen en deze wedstrijd, die in het Volksparkstadion in Hamburg gespeeld zal worden, te bekijken.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?