Voorspelling Portugal - Tsjechië: hoe begint een van de topfavorieten aan het EK?

Het Red Bull Stadion in Leipzig. Lees hier onze voorspelling voor Nederland-Frankrijk.

Voorspelling Portugal - Tsjechië: hoe begint een van de topfavorieten aan het EK?

Als enige land bleef Portugal foutloos in de EK-kwalificatie. De Europees kampioen van 2016 won alle tien de wedstrijden en wordt door de kenners gezien als een van de favorieten voor het winnen van het EK 2024. De eerste horde die Cristiano Ronaldo en zijn ploeggenoten moeten nemen is Tsjechië, dat Oranje-tegenstander Polen in de kwalificatie achter zich hield.

Portugal - Tsjechië
Poule F EK 2024
18 juni 2024, 21.00 uur
Red Bull Arena, Leipzig

WEDTIP
Portugal wint met handicap -1.0 > 2.20

Hij is inmiddels 39 jaar, speelt in Saoedi-Arabië maar liet in de laatste oefenwedstrijd van Portugal richting het EK zien dat hij nog altijd van grote waarde voor zijn land is. Cristiano Ronaldo maakte twee doelpunten tegen Ierland, waarvan een van grote schoonheid. Tijdens het WK in Qatar anderhalf jaar geleden brokkelde zijn status langzaam maar zeker af. De roep om de superster uit de basis te laten zwol aan en kreeg uiteindelijk gehoor bij de toenmalige bondscoach Fernando Santos. Na een matige groepsfase begon niet Ronaldo maar Goncalo Ramos in de basis in de achtste finales tegen Zuid-Korea, die prompt drie keer scoorde. In de verloren kwartfinale was Ronaldo daardoor ook niet meer dan een invaller.

TOTO-Oranje-EKCamping-Winactie-300x600

Na het WK maakte Santos plaats voor Ricardo Martinez, die daarmee ook het dossier Ronaldo overnam. Wat te doen met de superster op leeftijd, die na het WK ook nog eens van het Europese podium verdween? Martinez hield vast aan de spits van Al-Nassr en zijn cijfers logen er ook na het WK weer niet om. In de negen kwalificatieduels die Ronaldo speelde scoorde hij tien keer. Maar richting het EK laait de discussie opnieuw op. Valt de egoïstische speelstijl van Ronaldo nog wel te billijken in dit Portugal, dat ook op andere plekken overloopt van kwaliteit? In de verloren oefenwedstrijd tegen Kroatië bleef de superster op de bank, om drie dagen later dus twee keer te scoren tegen Ierland.

Voorspelling TOTO

Met of zonder Ronaldo is Portugal favoriet voor de Europese titel, de vraag is of de kansen vergroot of juist verkleind worden als de voormalig aanvaller van Manchester United, Real Madrid en Juventus mee doet. Het woord is wat dat betreft aan Martinez. Tegen Tsjechië zal Portugal voor het eerst moeten leveren. De Tsjechen hebben alles behalve een wonderploeg. In de kwalificatiereeks werden ze tweede achter Albanië, dankzij onder andere een benauwde 1-0 overwinning op de Faeröer. De laatste oefenwedstrijd tegen Noord-Macedonië leverde een zuinige 2-1 zege op. Of Ronaldo nu wel of niet speelt, dit Tsjechië moeten de Portugezen zeker kunnen verslaan.

WEDTIP
Portugal wint met handicap -1.0 > 2.20

Waar kun je Portugal-Tsjechië zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2024 zijn te zien bij de NOS. De wedstrijd in Groep F tussen Portugal en Tsjechië begint dinsdagavond 18 juni om 21.00 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?