Voorspelling PSV - Vitesse: cashen bij opnieuw twee doelpunten van Luuk de Jong!

PSV-supporters met vlaggen buiten het Philips Stadion voor PSV-Benfica

Voorspelling PSV - Vitesse: cashen bij opnieuw twee doelpunten van Luuk de Jong!

PSV ontvangt zaterdagmiddag Vitesse, en dat is de koploper tegen de hekkensluiter. Waar PSV regelrecht afkoerst op de eerste landstitel sinds 2018 doet Vitesse dat op de eerste degradatie sinds het kampioenschap in de Eerste Divisie van bijna 35 jaar geleden. Wordt het een pijnlijke uitslag voor de Arnhemmers?

PSV - Vitesse
Eredivisie
13 april 2024, 16.30 uur
Philips Stadion, Eindhoven

Na de titel in de Eerste Divisie in 1989 presteerde Vitesse iets unieks. De ploeg van Bert Jacobs werd vierde en haalde zo als promovendus Europees voetbal. Het bleek geen incident. Na negen seizoenen op het tweede niveau te hebben gespeeld was Vitesse here to stay: dertien jaar lang eindigden de Arnhemmers steevast in de top-6. Daarna werden de resultaten minder, maar degraderen deed Vitesse niet. Ook niet in 2004, toen via de nacompetitie het vege lijf gered moest worden. En in het vorige decennium krabbelde Vitesse zelfs weer op, met vierde plaatsen in 2013 en 2021 als gevolg.

Maar dit seizoen werkte de ploeg van eerst Philip Cocu en later interim-trainer Edward Sturing zich naar een uitzichtloze situatie. In de resterende vijf wedstrijden moet de hekkensluiter twee punten goedmaken op FC Volendam en vijf punten op Excelsior wil het rechtstreekse degradatie ontlopen. En dan is de eerste van die serie dus in Eindhoven op bezoek bij de aanstaande landskampioen. Zelfs Sturing moest na de nederlaag tegen NEC vorige week toegeven dat het een onmogelijke opdracht is.

PSV swingde vorige week na een mindere periode weer eens. In eigen huis werd AZ bij vlagen weggespeeld en werd het 5-1 voor de ploeg van Peter Bosz. Een heerlijke avond voor PSV in het algemeen, en voor Luuk de Jong in het bijzonder. De aanvoerder maakte een einde aan een serie van vijf competitiewedstrijden zonder doelpunt en maakte er meteen twee.

WEDTIP TOTO

De Jong nestelde zich met zijn twee doelpunten naast Vangelis Pavlidis aan kop van het topscorersklassement, maar vijf minuten na de tweede treffer van d PSV-spits maakte de AZ-spits zijn 25e van dit seizoen. En dus moet De Jong weer in de achtervolging. Vitesse lijkt de uitgelezen tegenstander voor de aanvalsleider van de koploper om Pavlidis - in ieder geval voor even - weer voorbij te steken. Een grote uitslag ligt op de loer. Maakt De Jong er ook tegen de hekkensluiter weer minstens twee? Dan pak je ruim drie keer je inleg!

WEDTIP 
Luuk de Jong scoort twee keer of meer > 3.20

Waar kun je PSV - Vitesse zien op tv?

De Eredivisiewedstrijd tussen PSV en Vitesse wordt zaterdagmiddag om 16.30 uur uitgezonden op ESPN 2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?