Voorspelling Real Madrid - Manchester City: wordt het net als vorig seizoen een gelijkspel in Bernabéu?

Voorspelling Real Madrid - Manchester City: wordt het net als vorig seizoen een gelijkspel in Bernabéu?

Voor het derde seizoen op rij, en voor de vierde keer in vijf jaar tijd, staan Real Madrid en Manchester City tegenover elkaar in de Champions League. Net als in de halve finale van vorig jaar speelt Real eerst thuis. Toen eindigde de wedstrijd in een gelijkspel, dinsdagavond weer?

Real Madrid - Manchester City
Premier League
9 april 2024, 21.00 uur
Bernabéu, Madrid (Spa)

Het is een veelgehoorde klacht over de Champions League. Ieder jaar zouden dezelfde clubs tegen elkaar spelen. In het geval van Real Madrid tegen Manchester City klopt die kritiek inmiddels wel aardig, nadat beide Europese grootmachten elkaar lang redelijk wisten te ontlopen. In 2012 kwamen ze elkaar voor het eerst tegen, toen in de groepsfase in een poule met daarbij ook Ajax, en tot 2020 stonden ze alleen in de halve finale 2017 tegenover elkaar.

Gemene deler in die eerste vier ontmoetingen: Real verloor geen wedstrijd. Dat veranderde in 2020. In een door corona over zes maanden verspreidde achtste finale won City twee keer. De Engelse topploeg leek dat jaar op weg naar de eerste Champions League-eindzege, maar stuitte in de finale op Chelsea. Die eindzege kwam er vorig jaar dan eindelijk wel. Nadat Real in de halve finales was verslagen won City in de finale van Internazionale. In die halve finales nam de ploeg van Pep Guardiola revanche voor de pijnlijke uitschakeling van een jaar eerder. Na een 4-3 zege in het Etihad Stadium stond City in de return bij het ingaan van de laatste minuut bij een 0-1 tussenstand met beide benen al in de finale, maar Real won op miraculeuze wijze alsnog.

Vorig seizoen maakte City in de return in eigen huis het verschil. In Bernabéu was de heenwedstrijd nog onbeslist geëindigd. Vinicius Jr. maakte voor rust de 1-0, Kevin De Bruyne zorgde halverwege de tweede helft voor de gelijkmaker. In Manchester liepen de The Citizens vervolgens over Real heen. Een klinkende 4-0 zege leverde de blauwe kant van Manchester de finale op en uiteindelijk dus de Cup met de Grote Oren.

Voorspelling TOTO

Het was een zeldzame ruime overwinning voor een van beide ploegen in hun onderlinge duels. De verschillen tussen de twee Europese grootmachten zijn doorgaans klein. Tot die wedstrijd vorig jaar won geen van beide ploegen ooit met meer dan één doelpunt verschil na negentig minuten. In 2022, nadat Real de wedstrijd helemaal om had gedraaid, werd het in verlenging nog wel 3-1. Gezien die resultaten denken we dat het ook dinsdagavond in Bernabéu weer dicht bij elkaar gaat liggen. Wordt het net als vorig jaar 1-1? Je kunt er meer dan zes keer je inleg mee pakken!

WEDTIPS
Correct score 1-1 > 6.25

Waar kun je Real Madrid - Manchester City zien op tv?

De heenwedstrijd in de kwartfinale van de Champions League tussen Real Madrid en Manchester City wordt dinsdagavond om 21.00 uur uitgezonden op RTL7.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?