Voorspelling Roemenië - Oekraïne: op papier een typische 0-0 wedstrijd

De buitenkant van de Allianz Arena in München. Lees hier de voorspelling van Slovenië - Servië.

Voorspelling Roemenië - Oekraïne: op papier een typische 0-0 wedstrijd

Nee, het meest aansprekende affiche voor het EK 2024 is Roemenië tegen Oekraïne niet. Maar vanuit Nederlands oogpunt is het wel degelijk een meer dan interessante wedstrijd. Wordt Oranje tweede in de poule, dan speelt het de achtste finale tegen de nummer twee van Poule E. En dat zouden deze twee landen zomaar eens kunnen worden!

Roemenië - Oekraïne
Poule E EK 2024
17 juni 2024, 15.00 uur
Allianz Arena, München

WEDTIP
Correct score 0-0 > 8.50

Oekraïne plaatste zich via de achterdeur voor het EK 2024. In een poule met Engeland en Italië liepen de Oekraïners rechtstreekse plaatsing maar net mis. De ploeg van Sergey Rebrov eindigde met evenveel punten als Italië, dat op doelsaldo tweede werd. De wrange nasmaak van de 0-0 in de laatste wedstrijd tegen de Italianen, waarin de Oekraïners volgens velen in de slotfase een penalty werd onthouden, werd in de play-offs uiteindelijk weggepoetst. Van harte ging het in die herkansing niet. Tegen Bosnië & Herzegovina ontsnapte Oekraïne in de halve finale. Pas in de 85e minuut scoorde Roman Jaremtsjoek de gelijkmaker en drie minuten later zorgde Artem Dovbyk voor de winnende treffer. Ook in de finale besliste Oekraïne de wedstrijd in de absolute slotfase. Sterspeler Mychajlo Mudryk schoot zijn land vijf minuten voor tijd naar het EK.

Dat Oekraïne zich eerst al bijna rechtstreeks plaatste en later via de play-offs alsnog een ticket bemachtigde is gezien de omstandigheden natuurlijk knap. Het land gaat nog altijd gebukt onder een oorlog en de nationale ploeg speelt zijn thuiswedstrijden daarom buiten de landsgrenzen. Zo werden de kwalificatiewedstrijden afgewerkt in Praag, Trnava, Wroclaw en Leverkusen. Naast de 0-0 tegen Italië hield Oekraïne ook Engeland op een gelijkspel. En ook de oefenwedstrijden die de Oekraïners tegen Duitsland speelden, in januari 2023 en begin juni ter voorbereiding op het EK, eindigden gelijk.

Het maakt Oekraïne in Groep E tot de belangrijkste kandidaat voor het tweede rechtstreekse ticket richting de achtste finales. Roemenië plaatste zich weliswaar als groepswinnaar voor het EK 2024, maar deed dat in een behoorlijk zwakkere groep dan waarin de Oekraïners zaten. Roemenië profiteerde van een zwakke reeks van Zwitserland en van andere tegenstanders Wit-Rusland, Israël, Kosovo en Andorra hadden de Roemenen weinig te duchten. In maart verloor de ploeg van bondscoach Edward Iordanescu nog van Canada en speelde het gelijk tegen Noord-Ierland. En de laatste twee oefenwedstrijden voor het EK eindigden beide in 0-0. Tegenstanders: Bulgarije en Liechtenstein.

Voorspelling TOTO

Daarmee komen we tot de conclusie van deze voorbeschouwing. Verwacht maandag geen doelpuntenfestijn. De eerste wedstrijd in de Allianz Arena werd dat met de 5-1 zege van Duitsland op Schotland wel, bij Roemenië - Oekraïne mogen het publiek en de kijkers thuis al blij zijn als er één treffer te vieren valt. Deze wedstrijd heeft 0-0 all over it en met een quotering 8.50 is een doelpuntloos gelijkspel een gokje waaard!

WEDTIP
Correct score 0-0 > 8.50

Waar kun je Roemenië - Oekraïne zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2024 zijn te zien bij de NOS. De wedstrijd in Groep E tussen Roemenië en Oekraïne begint maandagmiddag 17 juni om 15.00 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?