Voorspelling Schotland - Zwitserland: de Zwitsers op weg naar weer een achtste finale

Het RheinEnergie Stadion in Keulen, thuishaven van 1. FC Köln. Lees nu de voorspelling van België tegen Roemenië.

Voorspelling Schotland - Zwitserland: de Zwitsers op weg naar weer een achtste finale

Zwitserland is de laatste jaren een vaste klant in de achtste finales van een EK of WK. Samen met Frankrijk is Zwitserland het enige Europese land dat de laatste vijf grote toernooien de knock-outfase bereikte. In Duitsland willen de Zwitsers die streak natuurlijk naar zes verlengen. De winst tegen Hongarije hielp de ploeg van Murat Yakin al een eind op weg, tegen Schotland kan een plek in de tweede ronde al veilig worden gesteld!

Schotland - Zwitserland
Poule A EK 2024
19 juni 2024, 21.00 uur
RheinEnergieStadion, Keulen

WEDTIP

Zwitserland scoort in beide helften > 3.05

De wedstrijd tussen Zwitserland en Hongarije werd vooraf gezien als een sleutelwedstrijd in Groep A van het EK 2024. Met Duitsland als grote favoriet voor de groepswinst en Schotland op papier de zwakste ploeg was het onderlinge duel tussen de Zwitsers en Hongaren uiterst belangrijk voor de tweede plaats. Het werd een grote slag voor het Alpenland. Kwadwo Duah, de 27-jarige spits van Ludogorets die pas anderhalve week voor het EK debuteerde voor Zwitserland, maakte de 1-0 en nog voor rust zorgde Michael Aebischer voor de 2-0. Halverwege de tweede helft maakte Hongarije de aansluitingstreffer en werd het nog spannend. In blessuretijd besliste invaller Breel Embolo de wedstrijd: 3-1.

En dus is Zwitserland hard op weg naar een nieuwe achtste finale op een groot voetbaltoernooi. Veel leverde die tweede ronde wedstrijden de Zwitsers op de vorige toernooien niet op. Alleen op het uitgestelde EK van 2020 werd de achtste finale overleefd. Drie jaar geleden zorgde Zwitserland voor de stunt van het toernooi door Frankrijk in de tweede ronde na penalty's uit te schakelen. Een ronde later ging het tegen Spanje juist na strafschoppen fout. Ook op het EK 2016 vlogen de Zwitsers er na strafschoppen uit, toen tegen Polen. De vele verlengingen en strafschoppenseries zeggen iets over de nationale ploeg van Zwitserland, dat maar moeilijk te verslaan is.

TOTO-Oranje-EKCamping-Winactie-300x600

Voor de Schotten lijkt meedoen voorlopig belangrijker dan winnen. De Tartan Army, de beroemde Schotse aanhang, maakte rondom de openingswedstrijd in München meer indruk dan de spelers op het veld. De beelden van de naar schatting 200.000 Schotten in de Beierse stad gingen de wereld over. De beelden van de voetballers ook, maar dan als figurant in het duel met Duitsland. De Schotten beleefden een dramatische avond en werden weggevaagd door de Duitsers. Het gastland speelde uitstekend, maar kreeg daartoe van Schotland ook alle mogelijkheden. Wie de wedstrijd gezien heeft zal vrezen voor een roemloze aftocht van de Schotten op dit EK.

Voorspelling TOTO

Opnieuw een roemloze aftocht van de Schotten, beter gezegd. Nooit haalde Schotland de tweede ronde op een EK of WK. En dat terwijl het EK 2024 toch alweer het twaalfde grote toernooi is waar aan meegedaan wordt. In 2021 won Schotland geen wedstrijd en we hebben vrees dat de laatste overwinning op een EK ook na dit toernooi nog uit 1996 zal dateren. In de laatste groepswedstrijd van het toernooi in Engeland won Schotland toen van... Zwitserland. Voor de editie van 2024 voorspellen we een ruime zege voor de Zwitsers.

WEDTIP

Zwitserland scoort in beide helften > 3.05

Waar kun je Schotland - Zwitserland zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2024 zijn te zien bij de NOS. De wedstrijd in Groep A tussen Schotland en Zwitserland begint woensdagavond 19 juni om 21.00 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?