Voorspelling Slovenië - Denemarken: doet Højlund het opnieuw voor de Denen?

De MHPArena, thuishaven van VfB Stuttgart. Lees hier de voorspelling Duitsland - Hongarije

Voorspelling Slovenië - Denemarken: doet Højlund het opnieuw voor de Denen?

Op het vorige EK was Denemarken maar een kwartier verwijderd van een penaltyserie die de ploeg van Kasper Hjulmand naar de finale had kunnen leiden. Zijn de Denen ook op het EK 2024 weer een ploeg om rekening mee te houden? Een eerste antwoord krijgen we in de wedstrijd tegen Slovenië!

Slovenië - Denemarken
Poule C EK 2024
16 juni 2024, 18.00 uur
MHPArena, Stuttgart

WEDTIP

Rasmus Højlund scoort en wint > 3.50

Het sprookje van de Denen eindigde drie jaar geleden pas in de verlenging van de halve finale tegen Engeland. En dat terwijl het toernooi nog met een nachtmerrie was begonnen. In de eerste wedstrijd tegen Finland kreeg moest Christian Eriksen na een hartaanval op het veld - met succes - worden gereanimeerd. De aangeslagen Denen verloren van Finland, gingen vervolgens ook onderuit tegen België en een vroegtijdige exit leek aanstaande. Door een ruime zege op Rusland eindigde Denemarken toch nog als tweede.

Na zeges op Wales (4-0) en Tsjechië (2-1) bereikten de Scandinaviërs voor het eerst sinds 1992, toen het toernooi zo verrassend werd gewonnen, en voor de derde keer in totaal weer eens de halve finales van een Europees kampioenschap. Slovenië kan alleen maar dromen van dergelijke prestaties op een eindronde. Het wordt voor de Slovenen pas de tweede deelname aan een EK. De eerste keer was in 2000. Na twee gelijke spelen en een nederlaag kon het land dat in 1991 onafhankelijk werd weer naar huis. En dus wacht Slovenië nog altijd op de eerste zege op een Europees kampioenschap. Op een WK werd wel al eens een wedstrijd gewonnen. Nadat bij het debuut in 2002 alle drie de duels verloren gingen won Slovenië in Zuid-Afrika de eerste wedstrijd van Algerije. Een plek in de tweede ronde leverde dat echter niet op.

Opnieuw aan elkaar gekoppeld

Na het succesvolle EK liep het WK in Qatar voor Denemarken uit op een deceptie. Na een doelpuntloos gelijkspel tegen Tunesië verloren de Denen van Frankrijk en Australië en was het toernooi voorbij. De EK-kwalificatie verliep vervolgens - een verrassende nederlaag bij Kazachstan uitgezonderd - voorspoedig. Als groepswinnaar plaatste Denemarken zich voor het EK, met evenveel punten als nummer twee... Slovenië. Beide landen werden bij de loting voor het eindtoernooi opnieuw aan elkaar gekoppeld en kennen elkaar dus door en door. In de kwalificatiereeks werd het in Llubljana 1-1 en in Kopenhagen won Denemarken met 2-1. Voor de Slovenen wordt het de tweede deelname aan een EK. In 2000 was het jonge land er voor het eerst bij, aan de hand van sterspeler Zlatko Zahovic.

Voorspelling TOTO

In de twee onderlinge wedstrijden in de kwalificatie was Rasmus Højlund de grote man bij Denemarken. In beide wedstrijden scoorde de spits van Manchester United. Højlund gaat in Stuttgart beginnen aan zijn vijftiende interland. In de vorige veertien maakte de 21-jarige aanvaller zeven doelpunten, en dus loopt hij één op twee. In zijn laatste vier interlands scoorde Højlund niet, en dus komt het moment dat hij gaat scoren steeds dichter bij. Schiet hij Denemarken langs Slovenië? Je pakt er 3,5 keer je inleg mee!

WEDTIP

Rasmus Højlund scoort en wint > 3.50

Waar kun je Slovenië - Denemarken zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2024 zijn te zien bij de NOS. De wedstrijd in Groep C tussen Slovenië en Denemarken begint zondagavond 16 juni om 18.00 uur

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?