Voorspelling Slovenië - Servië: neemt Tadic sportieve wraak?

De Allianz Arena in München. Lees onze voorspelling voor Servië tegen Slovenië.

Voorspelling Slovenië - Servië: neemt Tadic sportieve wraak?

Slovenië zorgde zondag voor de eerste verrassing van dit EK. Denemarken, drie jaar geleden nog halve finalist, werd op een 1-1 gelijkspel gehouden. Later die avond verzuimde Servië voor een nog grotere surprise te zorgen. Tegen Engeland lagen er kansen op een goed resultaat maar werd het 0-1. Donderdag staan beide landen in München tegenover elkaar in een belangrijk potje voor een eventuele plek in de achtste finales!

Slovenië - Servië
Poule C EK 2024
20 juni 2024, 15.00 uur
Allianz Arena, München

Servië, met aanvoerder Dusan Tadic verrassend op de bank, kwam al vroeg op achterstand tegen de Engelsen. Het bracht de ploeg van Dragan Stojkovic niet van de wijs. Vooral in de tweede helft was Servië niet de mindere van de favoriet voor de eindzege. De Serviërs kregen Engeland aan het wankelen, maar tot een gelijkmaker kwam het niet. Dusan Vlahovic was nog het dichts bij: zijn inzet werd door Jordan Pickford gekeerd.

Een paar uur eerder was het wedstrijdverloop bij Slovenië-Denemarken nagenoeg identiek. Na een kwartiertje spelen kwamen de Denen op voorsprong en in de tweede helft was Slovenië grotendeels de betere partij. Groot verschil met de wedstrijd van Servië was dat de Slovenen wél de gelijkmaker scoorden. Een schot van Erik Janza werd een klein kwartier voor tijd van richting veranderd en werd zo onhoudbaar voor Kasper Schmeichel.

En dus hield Slovenië een toch wel onverwacht punt over aan de eerste wedstrijd op dit EK. Dat betekent dat de ploeg van Matjaz Kek bij een overwinning op Servië al vrijwel zeker is van de achtste finales. Een plek in de tweede ronde van een groot voetbaltoernooi zou een unicum zijn voor de Slovenen. Bij de drie eerdere deelnames in 2000 (EK) en 2002 en 2010 (WK) was de groepsfase steeds het eindstation. Voor Servië geldt na de nederlaag tegen Engeland dat het land zich geen eigenlijk nieuwe nederlaag kan permitteren, al hoeven twee nederlagen in de eerste wedstrijden niet fataal te zijn. Dat bewees Denemarken drie jaar geleden. Na nederlagen tegen Finland en België wonnen de Denen toen ruim van Rusland en bereikten ze dus zelfs nog de halve finales.

Voorspelling TOTO

Eigenlijk maakten beide landen een prima indruk in hun eerste wedstrijd. Qua resultaat deed Slovenië het natuurlijk het beste, maar de Serviërs zullen ondanks de nederlaag vertrouwen hebben opgedaan. Even was er wat onvrede binnen de ploeg, toen Tadic na de wedstrijd in duidelijke bewoordingen liet blijken niet bepaald blij te zijn met zijn plek op de bank, maar alles is inmiddels weer uitgesproken. De vraag is natuurlijk of Stojkovic zijn aanvoerder ook in het tweede duel weer op de bank zet. Tegen een op papier mindere tegenstander verwachten we dat toch niet. De bondscoach koos tegen Engeland voor een verdedigendere tactiek dan hij donderdag zal doen. Neemt Tadic sportieve wraak?

WEDTIP

Betbuilder: Dusan Tadic scoort en wint > 5.00

Waar kun je Slovenië - Servië zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2024 zijn te zien bij de NOS. De wedstrijd in Groep C tussen Slovenië en Servië begint donderdagmiddag 20 juni om 15.00 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?