Voorspelling Slowakije - Roemenië: flinterdunne lijn tussen groepswinst en uitschakeling

Het Deutsche Bank Park, stadion van Eintracht Frankfurt. Lees de voorspelling van Slowaijke tegen Roemenië..

Voorspelling Slowakije - Roemenië: flinterdunne lijn tussen groepswinst en uitschakeling

In Groep E van het EK 2024 kan het nog alle kanten op. Alle vier de landen hebben na twee wedstrijden drie punten. Dat betekent dat Slowakije en Roemenië, die woensdag in Frankfurt tegenover elkaar staan, nog groepswinnaar kunnen worden, maar ook vierde. Voor de winnaar van de wedstrijd wacht sowieso de achtste finales als beloning!

Slowakije - Roemenië
Poule E EK 2024
26 juni 2024, 18.00 uur
Deutsche Bank Park, Frankfurt

De nederlaag die België leed in de eerste groepswedstrijd - of de zege die Slowakije boekte op de Rode Duivels, zo u wilt - zorgde ervoor dat de strijd om de bovenste twee plekken in Groep E van het EK 2024 helemaal open kwam te leggen. Dat Slowakije vervolgens verloor van Oekraïne en België won van Roemenië maakte het helemaal af. Voorafgaand aan de laatste wedstrijden hebben alle vier de landen drie punten. En dat betekent dat voor Slowakije en Roemenië tijdens hun onderlinge duel zullen balanceren op de flinterdunne lijn tussen misschien wel groepswinst aan de ene kant, en uitschakeling aan de andere kant.

TOTO-Oranje-EKCamping-Winactie-300x600

Laten we de scenario's er eens bijpakken. Alle landen hebben dus drie punten en dat betekent dat wanneer beide duels een winnaar krijgen die winnende ploegen ook door zullen gaan naar de volgende ronde. Wie zich als dan als groepswinnaar plaatst voor de achtste finale hangt af van welke landen bij de eerste twee eindigen. Zo wordt Slowakije bij winst op Roemenië groepswinnaar als België van Oekraïne wint, en eindigen de Slowaken tweede als Oekraïne de Rode Duivels kloppen. Wint Roemenië van Slowakijke, dan eindigen de Roemenen juist als eerste als België verliest en als tweede als Oekraïne onderuit gaat. Alles heeft te maken met het onderlinge resultaat dat leidend is bij een gelijk aantal punten.
Snapt u het nog? Eigenlijk maakt het ook weinig uit. Alle vier de landen zullen zich terdege realiseren dat alleen bij winst een plek bij de laatste zestien een feit is. Groepwinst is dan leuk meegenomen. In deze poule kan het door de resultaten in de eerste vier wedstrijden namelijk voor komen dat vier punten niet genoeg zullen zijn voor een plek in de achtste finales. En dat terwijl de kans groot is dat bij de beste nummers drie een land zal zitten met minder punten.

Voorspelling TOTO

En dus verwachten we drama in de slotwedstrijden van Groep E. Voorafgaand aan het toernooi zullen zowel Slowakije als Roemenië toch niet hebben verwacht dat ze in de laatste groepswedstrijd zouden strijden om groepswinst. Aan een voorspelling voor de winnaar van deze wedstrijd gaan we ons niet wagen. Deze wedstrijd kan wat ons betreft alle kanten op. Liever kijken we naar een potentiële doelpuntenmaker. Samen met Niclas Füllkrug, Jamal Musiala en Georges Mikautadze is Ivan Schranz voorlopig topscorer van het toernooi. De spits van Slavia Praag maakte beide doelpunten voor Slowakije. Maakt hij tegen Roemenië ook zijn derde?

WEDTIP
Ivan Schranz scoort > 5.00

Waar kun je Slowakije - Roemenië zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2024 zijn te zien bij de NOS. De wedstrijd in Groep E tussen Slowakije en Roemenië begint woensdagavond 26 juni om 18.00 uur en is te zien op NPO 3.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?