Voorspelling Spanje – Engeland: welk land wint de finale van het EK 2024?

Het Olympiastadion in Berlijn. Lees hier de voorspelling van Spanje - Engeland in de EK 2024 finale.

Voorspelling Spanje – Engeland: welk land wint de finale van het EK 2024?

De finale van het EK 2024 is bekend: Spanje en Engeland nemen het tegen elkaar op in het Olympiastadion in Berlijn. Dit is een ontknoping tussen twee tegenpolen. Het goed verzorgde, sprankelende en aanvallende voetbalspel van de Spaanse ploeg tegenover het behoudende, defensieve en vrij saaie voetbal dat de Engelsen op de mat leggen. In deze voorbeschouwing op Spanje – Engeland vertellen wij je wat je kunt verwachten van deze wedstrijd.

Spanje – Engeland
Finale EK 2024
14 juli 2024, 21.00 uur
Olympiastadion, Berlijn

WEDTIP
Winst Spanje > 2,39

17 miljoen bondscoaches zijn aan het herstellen van de Oranjekoorts, die bij ons allemaal tot recordhoogte was gestegen. Een herhaling van het EK 1988, toen het Nederlands Elftal zegevierde na goals van Ruud Gullit en Marco van Basten, leek in de maak. Totdat een doelpunt van Ollie Watkins het land in rouw dompelde. Het leverde een flinke kater op. Engeland leek gedurende de tweede helft van de halve finale in de touwen te hangen. Toch wist het elftal van Gareth Southgate weer een ronde verder te komen. Kunnen we nog van toeval spreken?

The Three Lions temmen de Nederlandse Leeuw

In onze voorspelling van Nederland – Engeland benoemden we al dat het Engelse elftal het geluk aan zijn zijde heeft. Het geluk van een kampioen? Dat weten we pas na de EK 2024 finale. Toch is het opvallend hoe de Britten iedere ronde weten te overleven zonder groots voetbal op de mat te leggen. Zowel tegen Slowakije als Zwitserland waren ze de mindere. Daarnaast werd met moeite de eerste plaats in Poule C behaald.

Ook tijdens de tweede helft van Nederland – Engeland waren ze de onderliggende partij. Toch zagen we na de 1 – 0 van Xavi Simons dat het Engelse team behoorlijk kan voetballen. Spelers als Phil Foden, Jude Bellingham en Bukayo Saka kropen uit hun schulp. Het was hun beste half uur van dit toernooi. Helaas grepen ze tijdens de tweede helft terug op hun succesformule. Voorzichtig spel zonder risico, verdedigend spelen, al het voetbal uit de wedstrijd zuigen en gokken op een ingeving van één van de aanvallers. Deze behoudende tactiek werd wederom beloond.

Voorafgaand aan het toernooi was Engeland dé grote EK 2024 favoriet. Qua spel hebben ze dit niet waargemaakt, qua resultaat des te meer. Ze hebben het toch maar mooi voor elkaar gekregen om de EK-finale te halen. Maar lukt het ze om de winnaar van het EK 2024 te worden?

Spanje: favoriet EK 2024?

Als neutrale toeschouwer is het vrijwel onmogelijk om geen voorkeur voor het Spaanse elftal te hebben. Met afstand spelen zij het mooiste voetbal op dit toernooi. Op de flanken worden de jongensboeken van Nico Williams en Lamine Yamal geschreven. Met 16 jaar en 362 dagen is Yamal de jongste doelpuntenmaker ooit op een EK. Het blijft ongelofelijk hoe goed de vleugelspeler van FC Barcelona op zo’n jonge leeftijd al is. Heeft hij net zo’n lange carrière als ploeggenoot Jesús Navas (38 jaar), dan doet Yamal op het WK 2046 nog steeds mee. Bizar, toch?

Spanje – Frankrijk kan zomaar een voorbode zijn van wat we van de EK-finale kunnen verwachten. Een verdedigend ingesteld elftal dat kapot gespeeld wordt door het aanvallende veldspel van La Roja. Bondscoach Luis de la Fuente heeft van zijn ploeg een geoliede machine gemaakt die van iedereen kan winnen. Alhoewel Nederland – Spanje op het WK 2010 voor altijd een trauma blijft, hebben de Spanjaarden met aantrekkelijk voetbal onze harten veroverd.

TOTO voorspelling

Spanje gaat het EK 2024 winnen. Hun aanvallende stijl is niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook zeer effectief. Tegen Frankrijk heeft de Spaanse ploeg bewezen dat ze goed om kunnen gaan met voetbalteams die verdedigend spelen. Hun vleugelspelers gaan het verschil maken, waarbij er vooral op de linkerflank van Engeland kansen liggen. Ben je het eens met onze voorspelling voor Spanje – Engeland, of juist niet? Weet je het beter, kom dan maar! Wil je zelf de uitslag en de winnaar van het EK 2024 voorspellen? Wedden op het EK 2024 doe je bij TOTO.

WEDTIP
Winst Spanje > 2,39

Waar kun je Spanje - Engeland zien op tv?

Net zoals alle wedstrijden van het EK 2024 in Duitsland kun je ook Spanje – Engeland via de NOS rechtstreeks volgen. Op zondag 14 juli vanaf 21.00 uur is het mogelijk om live in te schakelen en deze wedstrijd, die in het Olympiastadion in Berlijn gespeeld zal worden, te bekijken.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?