Voorspelling Spanje - Georgië: gaat favoriet Spanje door naar de kwartfinale?

Het RheinEnergie Stadion in Keulen, thuishaven van 1. FC Köln. Lees nu de voorspelling van Engeland-Slovenië.

Voorspelling Spanje - Georgië: gaat favoriet Spanje door naar de kwartfinale?

Met goed veldspel, mooie goals en jonge vleugelflitsers als Lamine Yamal en Iñaki Williams maakt Spanje tot nu toe een uitstekende indruk. Alle drie de wedstrijden in groep B werden gewonnen en de verdediging bleef tot nu toe foutloos met nul tegendoelpunten. Voor Georgië is dit de eerste EK-deelname ooit en was het toernooi eigenlijk al geslaagd voordat het begon. Dat nu ook nog eens de volgende ronde is bereikt heeft voor een waar volksfeest gezorgd in het land, en levert deze boeiende achtste finalewedstrijd op.

Spanje – Georgië
Achtste finale EK 2024
30 juni 2024, 21.00 uur
RheinEnergieStadion, Keulen

WEDTIP
Winst Spanje > 1,20

Met Chvitsja Kvaratschelia mogen de Georgiërs dan een van de beste aanvallers ter wereld in huis hebben, niemand zal voor aanvang van het toernooi veel van de ploeg hebben verwacht. Dat leek ook terecht, want nadat de eerste groepswedstrijd tegen Turkije met 3-1 werd verloren en er met 1-1 gelijk werd gespeeld tegen Tsjechië, leek het wel klaar voor de debutant. De beste vier nummers drie gaan weliswaar een ronde verder, met Portugal als laatste tegenstander leek het vrijwel onmogelijk om hier nog bij te komen.

Daar dachten de Georgiërs zelf duidelijk anders over. Daar waar Portugal een aantal spelers rust gaf omdat ze al zeker waren van de groepswinst, ging de ploeg van bondscoach Willy Sagnol er vol voor. Het resulteerde binnen 2 minuten in de openingstreffer van Chvitsja Kvaratscheli. Dit op aangeven van de afgelopen seizoen nog bij Ajax spelende Georges Mikautadze.

De kleine aanvaller die in Amsterdam niet kon slagen is momenteel met 3 doelpunten zelfs de topscorer van het toernooi en hij gaf dus ook een belangrijke assist tegen de Portugezen. In de tweede helft bepaalde hij via de strafschopstip de eindstand op 2-0. Georgië werd zo alsnog derde in de poule en mag als beloning naar Keulen om daar met Spanje te strijden om een plek in de kwartfinale.   

Spanje hoort na sterke groepsfase tot favorieten

De Spanjaarden zaten met Kroatië, Italië en Albanië in de poule des doods, maar lieten zich hier niet door afschrikken. De eerste wedstrijd werd met overtuiging van Kroatië gewonnen, het land dat nog als derde eindigde op het voorbije WK in Qatar. Het werd 3-0 door goals van Álvaro Morata, Fabián Ruiz en Dani Carvajal. De uitslag in de tweede wedstrijd tegen Italië viel met 1-0 een stuk lager uit, maar gaf een vertekend beeld. Iedereen die heeft gekeken kon zien dat Italië bij vlagen compleet van de mat werd gespeeld.

Voor aanvang van de laatste groepswedstrijd tegen Albanië wisten de spelers van La Selección al dat ze groepswinnaar zouden worden. Ook nu werd er met 1-0 gewonnen, waardoor Spanje als enige ploeg dit toernooi nog geen tegendoelpunten heeft gekregen. Naast de goede organisatie valt het frisse spel van de snelle vleugelspelers Iñaki Williams en Lamine Yamal op. Dat Yamal zo'n hoog niveau op de mat weet te leggen is extra bijzonder, omdat hij met 16 jaar de jongste speler van dit EK is.

Voorspelling TOTO

Voor Georgië is het toernooi al geslaagd, terwijl Spanje zich met hun flitsende spel in de groepsfase bij de favorieten heeft gevoegd. Het belooft dan ook een boeiend gevecht te worden in deze achtste finale, tussen een ploeg met geen enkele ervaring op een eindtoernooi en een drievoudig Europees kampioen. Tijdens de kwalificatie voor dit EK troffen beide landen elkaar ook. Als dit een voorteken is van hoe deze wedstrijd gaat lopen, ziet het er voor Georgië somber uit. La Roja haalde in september 2023 gigantisch uit in Tbilisi door met 1-7 te winnen. In november van datzelfde jaar werd het in Valladolid 3-1 voor Spanje. Een eentje voor de vierde achtste finale lijkt dan ook de enige logische uitkomst.

WEDTIP
Winst Spanje > 1,20

Waar kun je Spanje - Georgië zien op tv?

Net zoals alle wedstrijden van het EK 2024 in Duitsland kun je ook Spanje - Georgië via de NOS rechtstreeks volgen. Op zondag 30 juni vanaf 21.00 uur is het mogelijk om live in te schakelen en deze wedstrijd, die in het RheinEnergieStadion in Keulen gespeeld zal worden, te bekijken.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?