Voorspelling Tsjechië - Turkije: wie verzekert zich van tweede plaats achter Portugal?

Het Volksparkstadion in Hamburg. Lees hier de voorspelling van Portugal tegen Frankrijk.

Voorspelling Tsjechië - Turkije: wie verzekert zich van tweede plaats achter Portugal?

Met de Turken op pole-position beginnen Tsjechië en Turkije woensdagavond aan hun onderlinge strijd om de tweede plaats achter Portugal. De Tsjechen verslikten zich eerder in Georgië en moeten winnen om tweede te worden, voor Turkije volstaat een gelijkspel. Daarbij moet Tsjechië bij winst hopen dat een stunt bij Georgië tegen Portugal uitblijft. Kortom, genoeg om over vooruit te blikken!

Tsjechië - Turkije
Poule F EK 2024
26 juni 2024, 21.00 uur
Volksparkstadion, Hamburg

Eén land tekende in één wedstrijd voor misschien wel de twee mooiste doelpunten van dit Europees kampioenschap. Tegen Georgië scoorde Turkije twee wonderschone doelpunten. De openingstreffer van Mert Müldür - een volley - was prachtig, het afstandsschot in de kruising van Arda Güler voor de 2-0 zo mogelijk nog fraaier. Turkije zorgde dit toernooi ook voor het meest knullige doelpunt. In de tweede wedstrijd tegen Portugal zorgde een misverstand tussen verdediger Samet Akaydin en doelman Altay Bayindir voor een kolderiek doelpunt.

Turkije verloor met 3-0 van de Portugezen maar omdat Tsjechië zich verslikte in Georgië - iets wat de Turken ook al bijna was overkomen - liggen de Turken nog altijd op koers voor de tweede plek achter Portugal, dat al zeker is van groepswinst. Bij een gelijkspel in het onderlinge duel tegen de Tsjechen is Turkije verzekerd van de tweede plaats. Voor Tsjechië valt dan het doek: alleen bij een overwinning is de ploeg van bondscoach Ivan Hasek door naar de volgende ronde.

TOTO-Oranje-EKCamping-Winactie-300x600

Voorspelling TOTO

Vanwege die uitgangsposities verwachten we een open duel woensdagavond in Hamburg, waarbij het denken we niet bij een doelpuntje of twee zal blijven. Niet voor niets zijn de doelcijfers van Turkije na twee wedstrijden drie voor en vier tegen. De onderlinge verschillen zullen niet groot zijn, zo zien we ook in de quoteringen, en dat brengt ons bij de volgende wedtip. Krijgen we een doelpuntrijk gelijkspel, dan pak je 7,5 keer je inleg!

WEDTIP

Gelijkspel en over 3,5 doelpunten > 7.50

Waar kun je Tsjechië - Turkije zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2024 zijn te zien bij de NOS. De wedstrijd in Groep F tussen Tsjechië en Turkije begint woensdagavond 26 juni om 21.00 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?