Voorspelling Zwitserland - Duitsland: houden Duitsers de Zwitsers achter zich?

Het Deutsche Bank Park, stadion van Eintracht Frankfurt. Lees de voorspelling van Slowaijke tegen Roemenië..

Voorspelling Zwitserland - Duitsland: houden Duitsers de Zwitsers achter zich?

Met een indrukwekkende 5-1 zege op Schotland en een degelijke 2-0 tegen Hongarije verzekerde Duitsland zich als eerste van de achtste finales van het EK 2024. Zeker van groepswinst is het gastland nog niet. Daarvoor moeten de Duitsers in de laatste wedstrijd in Frankfurt Zwitserland nog van zich af zien te houden.

Zwitserland - Duitsland
Poule A EK 2024
23 juni 2024, 21.00 uur
Deutsche Bank Park, Frankfurt

WEDTIP
Een gelijkspel > 3.70

En zo kwam het toch allemaal goed voor de Duitsers. Het land leefde anderhalf jaar in de veronderstelling dat het EK in eigen land op een deceptie uit zou lopen als het ging om de prestaties van Die Mannschaft. Na het WK 2022 - dat ook al flopte - won Duitsland maar één van zijn zes oefenwedstrijden. Het kostte bondscoach Hansi Flick zijn kop, maar onder opvolger Julian Nagelsmann ging het in eerste instantie ook niet veel beter. In totaal speelde Duitsland in 2023 elf interlands waarvan het er maar twee wist te winnen.

Maar in maart van dit jaar toonde Duitsland ineens een heel ander gezicht. Van Frankrijk en Nederland werd gewonnen en belangrijker, er werd ook veel frisser en beter gevoetbald dan de afgelopen jaren. De 0-0 tegen Oekraïne en de nipte 2-1 zege op Griekenland vlak voor het EK temperde de verwachtingen bij de Duitse supporters weer enigszins, maar na de overwinningen op Schotland en Hongarije hoort Duitsland plots gewoon weer bij de favorieten voor de eindzege op het toernooi in eigen land.

TOTO-Oranje-EKCamping-Winactie-300x600

Ook Zwitserland begon goed aan het toernooi. Hongarije, vooraf bestempeld als de grote concurrent voor de Zwitsers in de strijd om de tweede plaats, werd met 3-1 verslagen. Maar waar de Duitsers in de openingswedstrijd over Schotland heen walste verslikte Zwitserland zich in het tweede duel in de Schotten. Het bleef bij 1-1, wat de Zwitsers wel met één been in de achtste finales bracht. Zelfs bij een nederlaag tegen Duitsland is de kans groot dat de ploeg van Murat Yakin alsnog de tweede plaats opeist en mocht Schotland zo ruim winnen van Hongarije dat ze Zwitserland voorbij gaan zijn de vier verzamelde punten van de Zwitsers in vrijwel alle gevallen voldoende om bij de beste nummers drie te eindigen.

Voorspelling TOTO

Het wordt interessant om te zien of Nagelsmann nu Duitsland al geplaatst is voor de volgende ronde vasthoudt aan zijn basiself, of dat hij spelers rust geeft. De bondscoach zal graag eerste in de groep willen worden, om zo in ieder geval Italië of Kroatië te ontlopen, maar zal ook beseffen dat hij zijn beste spelers ook verder in het toernooi nog nodig heeft. In mindere mate geldt dat voor Zwitserland. Het Alpenland is nog niet helemáál zeker en Yakin zal geen risico willen nemen. Duitsland maakte in de eerste twee wedstrijden een uitstekende indruk, maar van een gelijkspel in de laatste wedstrijd waarin de druk toch een beetje weg is zien we best gebeuren.

WEDTIP
Een gelijkspel > 3.70

Waar kun je Zwitserland - Duitsland zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2024 zijn te zien bij de NOS. De wedstrijd in Groep A tussen Zwitserland en Duitsland begint zondagavond 23 juni om 21.00 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?