16.45
RKC
RKC Waalwijk

Ajax - RKC Waalwijk: statistieken Eredivisie

Aanstaande zondag speelt Ajax thuis tegen RKC Waalwijk in de 18e ronde van de Eredivisie. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Op basis van de vorige ontmoetingen lijkt Ajax in het voordeel tegen RKC. Wat wordt het deze keer in de Johan Cruijff ArenA?

Ajax

Ajax won de heenwedstrijd eerder dit seizoen in het Mandemakers Stadion, met 2-3. Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar achtmaal tegen in de Eredivisie. Deze duels werden allemaal in winst omgezet door Ajax.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Ajax op papier beter dan RKC. De recordkampioen won vier keer, verloor nul wedstrijden en speelde één keer gelijk. De ploeg uit Waalwijk won niet, verloor drie duels en speelde tweemaal gelijk.

Ajax - RKC Waalwijk
Eredivisie
16.45, Johan Cruijff ArenA
Scheidsrechter, Bas Nijhuis

Terugblik: Ajax wint onderlinge duels vaker dan RKC

De recordkampioen en de Waalwijkers kwamen elkaar sinds 2018 negenmaal tegen in de Eredivisie:
  • Er vielen 34 goals, gemiddeld 3,78 doelpunten per wedstrijd.
  • De meeste treffers vielen in de tweede helft, namelijk twintig goals. Dit is een gemiddelde van 2,22 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er 59 keer op goal geschoten, gemiddeld 6,56 keer per wedstrijd. de Amsterdammers schoten het vaakst op doel, namelijk 43 keer.
  • Er werden twee goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,22. De Ajacieden maakten de meeste doelpunten met het hoofd, namelijk tweemaal.

De Amsterdammers al een tijd zonder verlies

De Amsterdammers kunnen verlies al een tijd voorkomen. De laatste negen wedstrijden won de club of speelde gelijk. De vorige competitiewedstrijd won Ajax van Go Ahead met 3-2. De afgelopen vijf competitieduels won de recordkampioen vier wedstrijden en speelde er één gelijk. Ajax hield in geen enkele van de voorgaande vijf duels de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de eerste helft dan in de tweede helft.

Teamstats Ajax:

• maakte 38 doelpunten in zeventien competitieduels, een gemiddelde van 2,24.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden twintig van deze goals en uit achttien doelpunten.
  • de spelers schoten in totaal 82 keer op goal. Dit is gemiddeld 4,82 keer per wedstrijd.

Spelerstats Ajax:

• Brian Brobbey is de topscorer van de recordkampioen deze competitie, met negen doelpunten.
  • Brian Brobbey scoorde twee of meer wedstrijden achter elkaar.
  • Chuba Akpom scoorde driemaal met het hoofd.
  • Brian Brobbey scoorde drie keer met de linkervoet.
  • Steven Bergwijn scoorde zevenmaal met de rechtervoet.
  • Steven Berghuis gaf acht keer een assist.

De Waalwijkers al een tijd zonder winst

De formatie van Henk Fraser heeft het zwaar en kan de laatste vijf duels geen overwinning boeken. De vorige competitiewedstrijd verloor RKC van Heracles met 1-2. De afgelopen vijf competitieduels verloor de ploeg uit Waalwijk drie wedstrijden en speelde er twee gelijk. RKC hield in geen enkele van de voorgaande vijf duels de nul. De club scoort gemiddeld even vaak in de eerste helft als in de tweede helft.

Teamstats RKC Waalwijk:

• scoorde zestien goals deze competitie in zeventien wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 0,94.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden tien van deze goals en uit zes doelpunten.
  • spelers schoten 55 keer op goal, gemiddeld 3,24 keer per duel.