15.00
Genoa
Genoa

Empoli - Genoa: statistieken Serie A

Aanstaande zaterdag speelt Empoli thuis tegen Genoa in de 23e ronde van de Serie A. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Als je kijkt naar de vorige onderlinge wedstrijden dan lijkt Genoa in het voordeel tegen Empoli. Wat wordt de uitkomst in Stadio Carlo Castellani?

Empoli

Eerder dit seizoen eindigde het duel in een remise (1-1) in Genua. Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar viermaal tegen in de Serie A. Van deze wedstrijden won Genoa twee keer en twee keer eindigden de wedstrijden in gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Genoa op papier beter dan Empoli. Genoa won twee keer, verloor nul wedstrijden en speelde drie keer gelijk. Empoli won éénmaal, verloor twee duels en speelde tweemaal gelijk.

Empoli - Genoa
Serie A
15.00, Stadio Carlo Castellani

Terugblik: Genoa wint onderlinge duels vaker dan Empoli

Empoli en de spelers van Genoa troffen elkaar vanaf 2018 vijf keer in de Serie A:
  • Er vielen dertien goals, gemiddeld 2,6 doelpunten per wedstrijd.
  • Na rust werden de meeste goals gescoord, namelijk acht doelpunten. Gemiddeld zijn dit 1,6 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 23 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 4,6 schoten per wedstrijd. Spelers van Genoa schoten het vaakst, namelijk zestien keer.
  • Er werden twee goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,4. Spelers van beide ploegen scoorden even vaak met een kopbal.

Empoli zonder richting

De spelers van Empoli geven laatste wedstrijden weinig richting. De vorige competitiewedstrijd speelde Empoli gelijk tegen Juventus (1-1). De afgelopen vijf competitieduels won Empoli één wedstrijd, verloor tweemaal en speelde twee keer gelijk. In twee van de vijf voorgaande wedstrijden hield Empoli de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Empoli:

• maakte vijftien doelpunten in 22 competitieduels, een gemiddelde van 0,68.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden acht van deze goals en uit zeven doelpunten.
  • spelers schoten 63 keer op goal, gemiddeld 2,86 keer per duel.

Spelerstats Empoli:

• Szymon Zurkowski is met vier goals de topscorer van de spelers van Empoli in deze competitie.
  • Szymon Zurkowski maakte twee goals uit een kopbal.
  • Viktor Kovalenko en Szymon Zurkowski scoorden ieder één keer met de linkervoet.
  • Tommaso Baldanzi en Francesco Caputo maakten ieder twee goals met de rechtervoet.

De spelers van Genoa al een tijd zonder verlies

Genoa kan verlies al een tijd voorkomen. De laatste zeven duels won de club of werd er gelijk gespeeld. Genoa boekte de vorige wedstrijd een overwinning op Lecce. Het werd 2-1. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de spelers van Genoa twee duels en speelden er drie gelijk. Genoa hield éénmaal de nul in de voorgaande vijf duels. De club scoort gemiddeld even vaak in de eerste helft als in de tweede helft.

Teamstats Genoa:

• scoorde 24 goals deze competitie in 22 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,09.
  • scoorde thuis veertien keer en uit tienmaal.
  • de spelers schoten in totaal 49 keer op goal. Dit is gemiddeld 2,23 keer per wedstrijd.