17 maart 2024
14.30
NEC

FC Utrecht - NEC: statistieken Eredivisie

Aanstaande zondag speelt FC Utrecht thuis tegen NEC in de 26e ronde van de Eredivisie. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Als je kijkt naar de vorige onderlinge wedstrijden dan lijkt Utrecht in het voordeel tegen NEC. Wat wordt de uitkomst in Stadion Galgenwaard?

NEC won de heenwedstrijd eerder dit seizoen in het Goffertstadion, met 3-0. In de afgelopen vijf Eredivisie-seizoenen zijn de ploegen elkaar viermaal tegengekomen. Van deze wedstrijden won Utrecht twee keer en twee keer eindigden de wedstrijden in gelijkspel.

De afgelopen vijf competitiewedstrijden lijken de resultaten van de twee clubs op elkaar: de ploegen wonnen ieder drie keer en verloren één wedstrijd.

FC Utrecht - NEC
Eredivisie
14.30, Stadion Galgenwaard
Scheidsrechter, Danny Makkelie

Terugblik: Utrecht wint onderlinge duels vaker dan NEC

De ploeg uit Utrecht en de Nijmegenaren troffen elkaar vanaf 2018 vijf keer in de Eredivisie:
  • Er werden elf doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 2,2 goals per duel.
  • Na rust werden de meeste goals gescoord, namelijk zeven doelpunten. Gemiddeld zijn dit 1,4 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 41 keer op goal geschoten, gemiddeld 8,2 keer per wedstrijd. Spelers van Utrecht schoten het vaakst, namelijk 25 keer.

De ploeg uit Utrecht zonder richting

De ploeg van Ron Jans kan de laatste wedstrijden weinig richting geven. De vorige competitiewedstrijd speelde Utrecht gelijk tegen Almere City (1-1). De afgelopen vijf competitieduels won de ploeg uit Utrecht drie wedstrijden, verloor éénmaal en speelde één keer gelijk. In drie van de vijf voorgaande wedstrijden hield Utrecht de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats FC Utrecht:

• scoorde 30 goals deze competitie in 25 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,2.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden twintig van deze goals en uit tien doelpunten.
  • de spelers schoten in totaal 71 keer op goal. Dit is gemiddeld 2,84 keer per wedstrijd.