Empoli
Empoli

Internazionale - Empoli: statistieken Serie A

Komende maandag staat Internazionale tegen Empoli op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Inter heeft historisch het overwicht bij treffers met Empoli. Kunnen de spelers van Internazionale dit doortrekken?

Inter won de heenwedstrijd eerder dit seizoen in Stadio Carlo Castellani, met 0-1. In de afgelopen vijf Serie A-seizoenen zijn de ploegen elkaar zesmaal tegengekomen. Van deze duels won Inter vijfmaal en Empoli won er één.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Inter op papier beter dan Empoli. Internazionale won vier keer, verloor nul wedstrijden en speelde één keer gelijk. Empoli won éénmaal, verloor drie duels en speelde éénmaal gelijk.

Internazionale - Empoli
Serie A
20.45, Stadio Giuseppe Meazza
Scheidsrechter, Federico Dionisi

Terugkijkend: Inter wint meer onderlinge duels dan Empoli

Inter en de spelers van Empoli kwamen elkaar sinds 2018 zevenmaal tegen in de Serie A:
  • Er werden zeventien doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 2,43 goals per duel.
  • Na rust werden de meeste goals gescoord, namelijk twaalf doelpunten. Gemiddeld zijn dit 1,71 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 56 keer op goal geschoten, gemiddeld 8 keer per wedstrijd. Spelers van Inter schoten het vaakst, namelijk 37 keer.
  • Éénmaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,14. De spelers van Internazionale maakten de meeste doelpunten met het hoofd, namelijk éénmaal.

Inter al een tijd zonder verlies

Inter kan verlies al een tijd voorkomen. De laatste 23 duels won de club of werd er gelijk gespeeld. Het vorige duel speelde Inter gelijk tegen Napoli. Het werd 1-1. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de spelers van Internazionale vier duels en speelden er één gelijk. In drie van de vijf voorgaande wedstrijden hield Inter de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de eerste helft dan in de tweede helft.

Teamstats Internazionale:

• scoorde 71 goals deze competitie in 29 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 2,45.
  • scoorde thuis 37 keer en uit 34 keer.
  • spelers schoten 91 keer op goal, gemiddeld 3,14 keer per duel.

Spelerstats Internazionale:

• Lautaro Martínez is de topscorer van Internazionale deze competitie, met 23 doelpunten.
  • Federico Dimarco en Lautaro Martínez maakten ieder vier goals met de linkervoet.
  • Lautaro Martínez scoorde zeventien keer met de rechtervoet.
  • Marcus Thuram en Henrikh Mkhitaryan gaven ieder zeven keer een assist.

Empoli al een tijd zonder winst

Empoli heeft het zwaar en kan de laatste drie duels geen overwinning boeken. Het vorige duel verloor Empoli van Bologna. Het werd 0-1. De afgelopen vijf competitieduels won Empoli één wedstrijd, verloor driemaal en speelde één keer gelijk. In geen enkele van de voorgaande vijf wedstrijden hield Empoli de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Empoli:

• maakte tijdens thuiswedstrijden negen van deze goals en uit dertien doelpunten.
  • spelers schoten 80 keer op goal, gemiddeld 2,76 keer per duel.