30 maart 2024
16.30
PSV

NEC - PSV: statistieken Eredivisie

Aanstaande zaterdag speelt NEC thuis tegen PSV in de 27e ronde van de Eredivisie. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Kijken we naar de vorige onderlinge wedstrijden, dan lijkt PSV in het voordeel tegen NEC. Welke uitslag levert het komende duel op?

PSV won de heenwedstrijd eerder dit seizoen in het Philips Stadion, met 4-0. Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar viermaal tegen in de Eredivisie. Deze wedstrijden werden allemaal gewonnen door PSV.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet PSV het op papier beter: de ploeg won vier keer, verloor nul wedstrijden en speelde één keer gelijk. NEC won driemaal, éénmaal verloren en éénmaal gelijkgespeeld.

NEC - PSV
Eredivisie
16.30, Goffertstadion
Scheidsrechter, Bas Nijhuis

Terugkijkend: PSV wint meer onderlinge duels dan NEC

De ploeg van Rogier Meijer en de Eindhovenaren kwamen elkaar sinds 2018 vijfmaal tegen in de Eredivisie:
  • Er werden 21 doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 4,2 goals per duel.
  • Na rust werden de meeste goals gescoord, namelijk twaalf doelpunten. Gemiddeld zijn dit 2,4 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 45 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 9 schoten per wedstrijd. de Eindhovenaren schoten het vaakst op doel, namelijk 28 keer.
  • Driemaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,6. De Eindhovenaren maakten de meeste doelpunten met het hoofd, namelijk driemaal.

NEC scoort veel

De ploeg van Rogier Meijer scoorde de laatste vijf wedstrijden gemiddeld 2,2 goals per wedstrijd. De vorige competitiewedstrijd verloor NEC van Utrecht met 0-1. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de Nijmegenaren drie duels, verloren éénmaal en speelden één keer gelijk. NEC hield tweemaal de nul in de voorgaande vijf duels. De club scoort gemiddeld even vaak in de eerste helft als in de tweede helft.

Teamstats NEC:

• maakte 50 doelpunten in 26 competitieduels, een gemiddelde van 1,92.
  • scoorde thuis 28 keer en uit 22 keer.
  • de spelers schoten in totaal 98 keer op goal. Dit is gemiddeld 3,77 keer per wedstrijd.

Spelerstats NEC:

• Magnus Mattsson is de topscorer van de club uit Nijmegen deze competitie, met elf doelpunten.
  • Koki Ogawa maakte vier goals uit een kopbal.
  • Rober González scoorde driemaal met de linkervoet.
  • Magnus Mattsson scoorde negenmaal met de rechtervoet.
  • Mees Hoedemakers gaf vijf keer een assist.