21.00
Real_Sociedad
Real Sociedad

RC Celta - Real Sociedad: statistieken LaLiga

Aanstaande zaterdag speelt RC Celta thuis tegen Real Sociedad in de 21e ronde van de LaLiga. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Sociedad heeft historisch het overwicht maar Celta lijkt in betere vorm. Kunnen de spelers van Real Sociedad dit doortrekken?

Eerder dit seizoen eindigde het duel in een gelijkspel (1-1) in San Sebastián. Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar tienmaal tegen in de LaLiga. Van deze duels won RC Celta tweemaal, La Real won er zeven en één keer was het gelijkspel.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Celta het op papier beter: de ploeg won twee keer, verloor één wedstrijd en speelde twee keer gelijk. Sociedad won éénmaal, éénmaal verloren en driemaal gelijkgespeeld.

RC Celta - Real Sociedad
LaLiga
21.00, Estadio Abanca-Balaídos
Scheidsrechter, Jorge Figueroa Vazquez

Terugkijkend: Sociedad wint meer onderlinge duels dan Celta

RC Celta en de spelers van Real Sociedad kwamen elkaar sinds 2018 elfmaal tegen in de LaLiga:
  • Er vielen 27 goals, gemiddeld 2,45 doelpunten per wedstrijd.
  • Er werd in beide helften even vaak gescoord.
  • Daarnaast werd er 60 keer op goal geschoten, gemiddeld 5,45 keer per wedstrijd. de spelers van Real Sociedad schoten het vaakst op doel, namelijk 37 keer.
  • Er werden zeven goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,64. De spelers van Real Sociedad maakten de meeste doelpunten met het hoofd, namelijk viermaal.

RC Celta zonder richting

De spelers van RC Celta geven laatste wedstrijden weinig richting. De vorige competitiewedstrijd speelde Celta gelijk tegen Mallorca (1-1). De afgelopen vijf competitieduels won RC Celta twee wedstrijden, verloor éénmaal en speelde twee keer gelijk. In twee van de vijf voorgaande wedstrijden hield Celta de nul. De club scoort gemiddeld even vaak in de eerste helft als in de tweede helft.

Teamstats RC Celta:

• scoorde 21 goals deze competitie in twintig wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,05.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden acht van deze goals en uit dertien doelpunten.
  • de spelers schoten in totaal 60 keer op goal. Dit is gemiddeld 3 keer per wedstrijd.