24 februari 2024
18.45
Fortuna Sittard

RKC Waalwijk - Fortuna Sittard: statistieken Eredivisie

Komende zaterdag staat RKC Waalwijk tegen Fortuna Sittard op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Kijken we naar de vorige onderlinge wedstrijden, dan lijkt Fortuna in het voordeel tegen RKC. Welke uitslag levert het komende duel op?

De heenwedstrijd werd eerder dit seizoen gewonnen door Fortuna. In het Fortuna Sittard Stadion won Fortuna met 1-0. In de afgelopen vijf Eredivisie-seizoenen zijn de ploegen elkaar zevenmaal tegengekomen. Van deze wedstrijden won RKC twee keer, Fortuna won er drie en twee keer eindigde de wedstrijd in gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Fortuna op papier beter dan RKC. De formatie uit Sittard won één keer, verloor twee wedstrijden en speelde twee keer gelijk. De formatie van Henk Fraser won éénmaal, verloor drie duels en speelde éénmaal gelijk.

RKC Waalwijk - Fortuna Sittard
Eredivisie
18.45, Mandemakers Stadion
Scheidsrechter, Joey Kooij

Terugkijkend: Fortuna wint meer onderlinge duels dan RKC

De formatie van Henk Fraser en de groen-gelen kwamen elkaar sinds 2018 achtmaal tegen in de Eredivisie:
  • Er vielen 23 goals, gemiddeld 2,88 doelpunten per wedstrijd.
  • De meeste treffers vielen in de tweede helft, namelijk dertien goals. Dit is een gemiddelde van 1,62 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er 63 keer op goal geschoten, gemiddeld 7,88 keer per wedstrijd. Spelers van Fortuna schoten het vaakst, namelijk 36 keer.
  • Viermaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,5. RKC scoorde met drie kopballen de meeste.

De formatie van Henk Fraser scoort weinig

De formatie van Henk Fraser scoorde de laatste vijf wedstrijden gemiddeld slechts 0,8 goals per wedstrijd. De vorige competitiewedstrijd verloor RKC van Feyenoord met 0-1. De afgelopen vijf competitieduels won de ploeg uit Waalwijk één wedstrijd, verloor driemaal en speelde één keer gelijk. RKC hield éénmaal de nul in de voorgaande vijf duels. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de eerste helft dan in de tweede helft. Etienne Vaessen neemt de aankomende wedstrijd niet deel, vanwege een eerdere rode kaart.

Teamstats RKC Waalwijk:

• scoorde twintig goals deze competitie in 22 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 0,91.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden dertien van deze goals en uit zeven doelpunten.
  • spelers schoten 69 keer op goal, gemiddeld 3,14 keer per duel.

Spelerstats RKC Waalwijk:

• Michiel Kramer is de topscorer van de ploeg uit Waalwijk deze competitie, met zes doelpunten.
  • Michiel Kramer scoorde zes keer met de rechtervoet.
  • Aaron Meijers gaf vijfmaal een assist.