Voorspelling Ajax - Excelsior: Amsterdammers op weg naar positieve afsluiting?

Johan Cruijff Arena overzicht van binnen

Voorspelling Ajax - Excelsior: Amsterdammers op weg naar positieve afsluiting?

Het rampseizoen van Ajax loopt op zijn eind. Nog vier wedstrijden en dan zit de slechtste jaargang uit de lange historie van de Amsterdammers erop. Een positieve afsluiting behoort nog wel tot de mogelijkheden. Met een op papier makkelijk schema lonkt zelfs een rechtstreeks ticket voor de Europa League nog.

Ajax - Excelsior
Eredivisie
23 april 2024, 21.00 uur
Johan Cruijff Arena, Amsterdam

Eerst maar eens naar dat schema kijken. Dat is met achtereenvolgens Excelsior (T), FC Volendam (U), Almere City (T) en Vitesse (U) bepaald niet zwaar te noemen. Het zijn de nummers 15, 17, 12 en 18 van de Eredivisie. De vijfde plaats vasthouden ten opzichte van NEC en FC Utrecht, die een veel lastiger programma hebben, moet toch zelfs voor dit Ajax te doen zijn.

Heel voorzichtig kan er ook nog wel naar boven gekeken worden door de Amsterdammers. Het gat met nummer vier AZ is met zeven punten weliswaar groot, maar de stroef draaiende Alkmaarders moeten met wedstrijden tegen NEC, FC Twente, Go Ahead Eagles en FC Utrecht vrezen dat die voorsprong niet als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Maar de ploeg van John van 't Schip zal zich vooralsnog toch vooral richten op die vijfde plaats. Door de bekerwinst van Feyenoord hoeft de nummer vijf van de Eredivisie geen play-offs meer te spelen, maar plaatst die zich voor de voorrondes van de Europa League. Of zelfs nog rechtstreeks voor de groepsfase, afhankelijk van de resultaten elders in Europa.

In ieder geval Europees voetbal dus, als Ajax dus de laatste vier wedstrijden tot een goed einde brengt. Te beginnen met de thuiswedstrijd tegen Excelsior. De Rotterdammers zijn verwikkeld in een spannende degradatiestrijd en kunnen de punten goed gebruiken. Pas één keer eerder ging Excelsior met een goed resultaat terug uit Amsterdam. Dat was in 2007, toen er met 2-2 gelijk werd gespeeld. De andere 23 wedstrijden gingen verloren. Vorig seizoen werd het 7-1 voor Ajax.

Het horrorseizoen van Ajax ten spijt verwachten we wel een reguliere overwinning voor de Amsterdammers. Wel met een tegentreffer. Uiteraard met een tegentreffer, zouden we haast zeggen. In de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen FC Twente kreeg Ajax vorige week alweer in de zevende wedstrijd op rij een tegendoelpunt. En in alle competities samen hield de Amsterdamse defensie pas vijf keer de nul dit seizoen. Wordt het 2-1, 3-1 of 4-1? Dan pak je 3,5 keer je inleg!

WEDTIP 
Correct score 2-1, 3-1 of 4-1 > 3.50

Waar kun je Ajax - Excelsior zien op tv?

De Eredivisiewedstrijd tussen Ajax en Excelsior wordt woensdagavond om 21.00 uur uitgezonden op ESPN.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?