Voorspelling Duitsland - Schotland: geven Duitsers het toernooi een kickstart?

Voorspelling Duitsland - Schotland: geven Duitsers het toernooi een kickstart?

Op vrijdag 14 juni is het lange wachten dan eindelijk voorbij. In München trappen gastland Duitsland en Schotland na de traditionele openingsceremonie om 21.00 uur het Europees kampioenschap 2024 af. Voor de Duitsers de eerste échte test. Is Die Mannschaft na een moeilijke aanloopperiode precies op tijd in topvorm? Of brengen de Schotten de thuisfans in mineur? We blikken vooruit op de openingswedstrijd van het EK 2024!

Duitsland - Schotland
Poule A EK 2024
14 juni 2024, 21.00 uur
Allianz Arena, München

WEDTIP
Duitsland wint met handicap -2.0 > 3.00

Lange tijd was Duitsland als enige land zeker van deelname aan het EK 2024. Als organiserend land zijn de Duitsers automatisch geplaatst en dus wisten onze oosterburen al bij de toewijzing in 2018 al dat ze present zouden zijn op het komende EK. En dat niet alleen, óók dat ze de openingswedstrijd zouden spelen. Sinds 1984 is het vaste prik dat het organiserende land de eerste wedstrijd speelt. Of een van de organiserende landen, als het toernooi in meerdere landen wordt gespeeld. Zo speelde België in 2000 de eerste wedstrijd toen het EK in Nederland en België werd gehouden. Vier jaar later opende Portugal tegen Griekenland. De Grieken zorgden in die eerste wedstrijd voor een stunt door met 1-2 te winnen. Het was voor het eerst dat het gastland de openingswedstrijd van een Europees kampioenschap verloor. En het was niet voor het laatst dat Griekenland dat toernooi voor een stunt zorgde.

Droomscenario voor Duitsland

Drie jaar geleden toen het uitgestelde EK 2020 kriskras door Europa werd gehouden kreeg Italië de eer het toernooi in Rome te openen. Turkije werd met 3-0 verslagen. Het was het startsein voor een vlekkeloze poulefase van de Italianen. Zonder tegendoelpunt won de Azzurri de groep en drong het uiteindelijk door tot de finale, die op Wembley gewonnen werd van Italië. Een scenario waar ze in Duitsland voorlopig alleen nog maar van kunnen dromen. De viervoudig wereldkampioen en drievoudig Europees kampioen is herstellende van een lange sportieve crisis. Na de wereldtitel in 2014 ging het bergafwaarts met de Duitsers, die op de WK's van 2018 en 2022 zelfs al in de groepsfase sneuvelden. En op weg naar het EK in eigen land zakten ze nog verder weg. Oefenwedstrijd na oefenwedstrijd ging verloren. België, Polen, Colombia, Japan, Turkije, Oostenrijk; allemaal versloegen ze Duitsland in 2023.

De nederlaag tegen Japan kostte bondscoach Hansi Flick zijn kop. Julian Nagelsmann werd aangesteld als zijn opvolger. Onder de nog altijd pas 36-jarige trainer verloor Duitsland nog wel van Turkije en Oostenrijk, maar de stijgende lijn werd al snel zichtbaar. En in maart van dit jaar wonnen de Duitsers in Lyon van Frankrijk en werd Oranje in Frankfurt verslagen. Het zorgde voor hernieuwde hoop op een succesvol EK in eigen land in de harten van de Duitse supporters. Al vielen de resultaten in de laatste oefenwedstrijden deze week wat tegen: tegen Oekraïne werd het 0-0, van Griekenland werd ternauwernood met 2-1 gewonnen.

Voorspelling TOTO

Voor het sentiment hangt veel af van het resultaat in de openingswedstrijd. Met Schotland treft Duitsland een op papier ideale tegenstander. De Schotten gaan voor de twaalfde keer naar een groot toernooi en wonnen op de elf voorgaande EK's en WK's in totaal maar zes wedstrijdjes. Nooit werd de groepsfase overleefd. Drie jaar geleden waren er twee nederlagen en een gelijkspel. De kwalificatiereeks die de ploeg van Steve Clarke voor het EK 2024 afleverde biedt wel perspectief. Zo werd er onder andere gewonnen van Spanje. Maar tegen het huidige Duitsland, met een selectie vol sterspelers als de teruggekeerde Toni Kroos, Manuel Neuer, Joshua Kimmich, Florian Wirtz, Jamal Musiala en ga zo maar door, verwachten we toch geen wonderen van Schotland. Duitsland is favoriet in de openingswedstrijd en ondanks dat de druk er vol op zal zitten bij de Duitse ploeg verwachten we een ruime zege voor Die Mannschaft.

WEDTIP
Duitsland wint met handicap -2.0 > 3.00

Waar kun je Duitsland - Schotland zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2024 zijn te zien bij de NOS. De openingswedstrijd tussen Duitsland en Schotland begint vrijdagavond 14 juni om 21.00 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?